Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Paravinja ispitan o ubojstvu novinarke:

Paravinja smatra da su ubojstva povezana: 'Njegov rođak surađivao je s Dadom Vujasinović, i on je pronađen mrtav'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obavljen je razgovor s Draganom Paravinjom u vezi ubojstva srpske novinarke Radislave Dade Vujasinović.

Vezano uz sastanak koji su održali šefovi policija, glavni ravnatelj policije Oliver Grbić i direktor policije Milorad Veljović u Rijeci, možemo izvijestiti da su prema zahtjevu srpske strane, danas policijski službenici obavili razgovor s Draganom Paravinjom na okolnosti ubojstva srpske novinarke Radislave Vujasinović. Razgovor se obavljao u istražnom zatvoru Županijskog suda u Šibeniku uz odobrenje suca istrage', stoji u pripćenju MUP-a.

Pročitajte i ovo Srna Bijuk - 1 Krvavi rasplet Opsadno stanje u malom prigradskom mjestu: "Ključan će biti iskaz žene koja se nalazi u bolnici" Lucero López Maza Nasilje u Meksiku Užas na predizbornom skupu: U masovnoj pucnjavi ubijeno pet ljudi i kandidatkinja za gradonačelnicu

Dragan Paravinja, osumnjičeni za ubojstvo maloljetne Antonije Bilić iz Krički, u blizini Drniša, danas je pred istražiteljima na šibenskome Županijskom sudu gotovo dva i pol sata svjedočio o onome što zna o ubojstvu srbijanske novinarke Radislave Vujasinović 1994. godine u Beogradu. Paravinja je o okolnostima ubojstva novinarke svjedočio nakon dogovora na sastanku koji su u Rijeci održali glavni ravnatelj hrvatske policije Oliver Grbić i direktor srbijanske policije Milorad Veljović te pošto je dodatno ispitivanje odobrilo Ministarstvo pravde BiH.

Njegov odvjetnik po službenoj dužnosti Branko Baica izjavio je kako su Paravinju ispitivali načelnik Odjela općeg kriminaliteta pri Ravnateljstvu policije Predrag Brkopac i zamjenik ravnatelja policije Milijan Brkić. Paravinja je odmah rekao da nije ubio Radislavu Vujasinović niti zna tko je to učinio, no istražitelje su zanimala njegova saznanja o povezanosti smrti njegova rođaka s ubojstvom srpske novinarke, rekao je odvjetnik Baica i dodao kako je Paravinjin rođak surađivao s novinarkom Vujasinović na temama o zločinima Željka Ražnatovića Arkana počinjenim na Ovčari i u istočnoj Slavoniji.

Nedugo nakon toga novinarka je ubijena, a uskoro je mrtav pronađen i Paravinjin rođak. Paravinja smatra da su ta dva ubojstva povezana, rekao je njegov odvjetnik Branko Baica. Policija je smatrala da bi Paravinja nešto mogao znati o ubojstvu novinarke Vujasinović zbog sadržaja njegova oproštajnog pisma koje je pronađeno netom prije nego što je uhvaćen u Donjim Srđevićima u Republici Srpskoj, a u kojem spominje činjenice koje bi se mogle dovesti u vezu s tim slučajem.

Odvjetnik Baica novinarima je rekao kako je zadovoljan ispitivanjem te da ni u jednom trenutku nitko od istražitelja Paravinji nije uputio nijedno pitanje o Antoniji Bilić. Dragan Paravinja u pritvoru je u šibenskome zatvoru zbog sumnje da je ubio Antoniju Bilić iz Krički te da je na području Hrvatske počinio dva kaznena djela silovanja u pokušaju.

Njega je Hrvatskoj izručila Bosna i Hercegovina pošto je nepravomoćno osuđen na dvije godine i deset mjeseci zatvora zbog pokušaja silovanja 2002. godine na Palama. Prije nekoliko dana pojavile su se spekulacije da bi Paravinja mogao imati saznanja o ubojstvu srpske novinarke te su se policija Hrvatske i Srbije dogovorile o dodatnom ispitivanju, a tome se nije usprotivilo ni bosanskohercegovačko pravosuđe.

Sutra će na Županijskome sudu u Šibeniku biti nastavljena istraga o nestanku Antonije Bilić, a svjedočit će svjedok koji se prije dva dana ispričao s ročišta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene