Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dovršena istraga

Otkrivena piromanka u Istri: Zapalila aute i plastenike s maslinama, išarala zgradu...

Policija otkrila tko je zapalio vozila u Poreču - 3
Policija otkrila tko je zapalio vozila u Poreču - 3 Foto: PU istarska
Porečka policija pronašla je ženu koju sumnjiče da je zapalila dva automobila, oštetila fasadu i uništila biljke koje su bile dio znanstvenog istraživanja, javlja policija.

Porečka policija dovršila je krim istragu nad 35-godišnjom hrvatskom državljankom. Utvrdili su kako je u dva navrata podmetnula požare na vozilima, kao i da je u tri navrata oštetila prostor tvtke iz Poreča.

Pročitajte i ovo Požar na Jarunu Još nepoznat uzrok Požar u Zagrebu: Iz zgrade izlazio crni dim, intervenirala hitna pomoć Požar u kući, ilustracija Intervencija u tijeku Gori kuća kod Zaprešića: "Vatra ju je cijelu zahvatila"

Prvi požar je izazvala 20. travnja tijekom noći u Ulici Massa Lombarda u Poreču. Bacila je zapaljivu smjesu na automobil Ford Fokus, splitske registracijske oznake, a onda ga zapalila upaljačem.

Požar se proširio i zahvatio susjedni automobil Ford Fiesta, pulske registracijske oznake. Materijalna šteta, koja je nastala tvrtki iz Splita te 73-godišnjoj vlasnici Fieste, procjenjuje se na više desetaka tisuća kuna.

Nakon tjedan dana, 28. travnja, ponovno je tijekom noći u istoj ulici bacila zapaljivu smjesu na automobil Renault, splitske registracijske oznake pa ga zapalila upaljačem.

Policija otkrila tko je zapalio vozila u Poreču - 3 Policija otkrila tko je zapalio vozila u Poreču - 1 (Foto: PU istarska)

Materijalna šteta, koja je nastala 29-godišnjoj vlasnici, zasad još nije utvrđena.

Uništavala biljke

Krajem svibnja ušla je u plastenik u Ulici Karla Huguesa u Poreču i tamo je uništila stabljike maslina koje su bile dio znanstvenog istraživanja 30-godišnjaka.

Time je tvrtki iz Zagreba prouzročila materijalnu štetu od više tisuća kuna.

Policija otkrila tko je zapalio vozila u Poreču - 3 Policija otkrila tko je zapalio vozila u Poreču - 2 (Foto: PU istarska)

Ni to joj nije bilo dovoljno. U noći s 12. na 13. lipnja u dva plastenika zapalila je sadnice na kojima je 30-godišnjak provodio istraživanje, a potom je na fasadi zgrade bojom ispisala razne natpise.

Krajem lipnja 35-godišnjakinja je ponovno bojom ispisala na fasadi razne natpise te je na taj način oštetila tvrtku za nekoliko tisuća kuna.

Policija protiv 35-godišnjakinje podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene