Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umalo opet havarija

Trajekt 'Laslovo' opet plovi nakon što su mu otkazale komande

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trajektu Laslovo, koji je jučer nešto prije 18 sati u zadnji čas izbjegao havariju u Drveniku kod Makarske, otkazao je upravljački sustav zbog izbacivanja osigurača iz pogona, potvrđeno je to danas rano popodne u Ministarstvu mora, prometa i veza.

Grešku u osiguraču utvrdio je inspekcijski nadzor koji je jutros obavljen na trajektu Laslovo koji se nalazio usidren u Zaostrogu. Nakon što su i djelatnici iz hrvatskog Registra brodova utvrdili kako je s trajektom Laslovo tehnički sve u redu kapetanu je dopušteno da plovi dalje tako da se sada on nalazi na svojoj redovnoj liniji Sućuraj-Drvenik.

Kapetanu trajekta Laslovo jučer oko 17.45 sati pedesetak metara od luke Drvenik kod Makarske otkazao je upravljački sustav zbog čega je u more bacio dva sidra. Nitko od putnika i posade na brodu nije ozlijeđen, niti je nastala bilo kakva materijalna šteta.

Pročitajte i ovo Kombi Prvi mjesec besplatno Điro smanjuje gužve: Dalmatinski grad uvodi kružni linijski prijevoz U Makarskoj zaustavljena visoka gradnja - 1 Dizalice odlaze Dalmatinski betonski raj zabranjuje visoku gradnju: "Potražnja za stanovima je zaista velika"

Osigurač motora

Trajekt plovi na liniji Drvenik-Sućuraj, a iz luke Sućuraj isplovio je jučer u 17, 15 sati. Upravitelj stroja nakon izvršene kontrole ustanovio je da je došlo do izbacivanja osigurača motora.

 


Nitko nije stradao te nema materijalne štete. Nakon uspostavljenog pogona, trajekt se vezao uz obalu, a u 18,20 sati iskrcao je putnike i vozila. U 19,25 sati 'Laslovo' je pristao u luku Zaostrog.

Brodu je izdana zabrana plovidbe sve dok inspekcijski pregled ne obavi inspektor Lučke kapetanije Split, a tehnički pregled Hrvatski registar brodova. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene