Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šestero uhićenih

Osumnjičeni za nesreću vlaka prevezeni u Split

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U zgradu splitsko-dalmatinske Policijske uprave večeras je dvadesetak minuta prije 22 sata privedeno pet od šest u Zagrebu uhićenih osoba osumnjičenih za kazneno djelo opće opasne radnje, odnosno uzrokovanje teške željezničke nesreća u Rudinama, a šesti osumnjičeni nije iz zagrebačke policije doveden u Split zbog problema sa srcem.

Privedeni će splitskim policajcima odgovarati na pitanja vezana za nesreću u Rudinama kod Kaštela koja se dogodila u petak oko podne kada je nagibni vlak na liniji Zagreb-Split izletio iz tračnica, pri čemu je šestoro putnika poginulo, a 55 ih je bilo teže i lakše ozlijeđeno. Splitski policajci su danas na obavijesni razgovor pozvali dvojicu djelatnika Hrvatskih željeznica iz Splita, a još se ne zna jesu li oni dobili status osumnjičenika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U bolnici Preminula i treća djevojka iz auta na koji je naletio vlak Slika nije dostupna Nesreća u Andrijaševicma U naletu vlaka poginuo vozač automobila

Splitska policija je izvijestila da su osumnjičenici iz Zagreba mahom djelatnici HŽ-a, a ostali uposlenici trgovačkog društva koje je provodeći mjere protupožarne zaštite prugu u Rudinama tretiralo protupožarnim sredstvom zbog čega je došlo do nesreće vlaka.

>> Kobak i ostali iz HŽ-a ostaju u istražnom zatvoru

Policija nije željela potvrditi medijske navode po kojima su među uhićenima direktor poslova ekologije i zaštite u HŽ Infrastrukturi Ivan Medak i Ivan Tomašković, vlasnik zagrebačke tvrtke Intrade, koja je HŽ-u nabavila kemijsko sredstvo za protupožarnu zaštitu koje je po sadašnjim rezultatima istrage najvjerojatniji uzrok nesreće. Iz Kliničkog bolničkog centra (KBC) Split otpušteno je dosad osmero ozlijeđenih, a osmero ih je još je u bolnici, doznaje se u KBC-u. Na pruzi još traje čišćenje nakon kojeg bi dizalice trebale sa pruge ukloniti vlak. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene