Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šteta 300.000 kuna

Kaznene prijave za 21 osobu: Krali su na hrani za vojnike – dobivali jedan obrok, a naručivali tri

Vojni poligon Gašinci, arhiva (Foto: Pixell)
Vojni poligon Gašinci, arhiva (Foto: Pixell) Foto: Pixell
Zbog osnovane sumnje da su zlouporabom položaja i ovlasti te krivotvorenjem službene isprave vojno vježbalište "Gašinci" kod Đakova oštetili za više od 300 tisuća kuna, osječko-baranjska policija kazneno će prijaviti 21 osobu, među kojima su tri rukovoditelja vježbališta, kao i jednu tvrtku.

Policija je u četvrtak izvijestila kako je istragom utvrđeno da su, od lipnja 2010. do listopada 2011. godine, tri rukovoditelja vježbališta zapovjedila djelatnicima da na obrascima za naručivanje obroka krivotvore i uvećaju, odnosno lažiraju broj djelatnika te naručuju više obroka.

Pročitajte i ovo Vatrogasci, ilustracija Poznat je uzrok Tragedija u Đakovu: U stanu buknuo požar, smrtno stradao muškarac Ilustracija Ozlijeđeno sedmero gostiju Konobarica koja je zapalila goste u pritvoru, policija objavila detalje

Neslužbeno se doznaje kako se radi o vojnom vježbalištu "Gašinci" kod Đakova, a okrivljene se tereti da je na taj način naručeno i plaćeno više tisuća obroka iznad stvarnih potreba, ukupne vrijednosti veće od 150 tisuća kuna.

Dobavljač, trgovačko društvo s područja Slavonskog Broda, dostavljalo je hranu jednom dnevno, a obračunavalo je tri dostave dnevno te je naplatilo više od 100 tisuća kuna nego što je stvarno bilo potrebno.

Ukupna materijalna šteta procjenjuje se na više od 300 tisuća kuna, a protiv okrivljenih slijedi podnošenje kaznenih prijava, ističu u policiji. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene