Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga Uskoka

Osječko Sveučilište 'neugodno iznenađeno' zbog afere na Ekonomskom fakultetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelništvo osječkog Sveučilišta neugodno je iznenađeno Uskokovom istragom na tamošnjem Ekonomskom fakultetu zbog zloporabe položaja i ovlasti, primanja i davanja mita te protuzakonitog posredovanja.

Uprava osječkoga Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera izvijestila je danas da je neugodno iznenađena istragom koju je zbog sumnje u korupciju USKOK počeo na osječkom Ekonomskom fakultetu te drži da afera 'Indeks' narušava 'ugled Ekonomskog fakulteta, a time i osječkoga Sveučilišta te šteti ugledu i dostojanstvu cjelokupne osječke akademske zajednice'.

Pročitajte i ovo Ilustracija Veliki misterij Priča koja ledi krv u žilama: U podrumu pronašli kostur tinejdžerice zamotan u tepih, 20 godina kasnije otkriveni strašni detalji Uhićen Darinko Dumbović - 1 Javna nabava Poduzetnik priznao kako su se sređivali poslovi za Dumbovićeva sina Darka: Dobio uvjetnu kaznu

>> Određeno 30 dana pritvora trojici profesora, asistentu i posredniku

U priopćenju za javnost navodi se da je 5. travnja Ravnateljstvo USKOK-a upoznalo Upravu Sveučilišta da se provodi istraga na Ekonomskom fakultetu zbog osnovane sumnje u zloporabu položaja i ovlasti, primanje i davanje mita, protuzakonito posredovanje te poticanje na zloporabu položaja i ovlasti i protuzakonito posredovanje.

Dodaje se kako je Uprava Sveučilišta neugodno iznenađena činjenicom da se radi o profesorima i asistentu Ekonomskog fakulteta koji su osumnjičeni za korupciju.

Reagirajući na napise u medijima da je bilo više prijava o osumnjičenim profesorima Ekonomskog fakulteta te da se Uprava Sveučilišta nije očitovala i nije ništa poduzimala, Uprava u priopćenju ističe da mjerodavna državna tijela provode istragu te da će nakon toga 'zatražiti očitovanje dekana i Fakultetskog vijeća Ekonomskog fakulteta'.

Dodaje se da će se o tome očitovati i Senat osječkoga Sveučilišta u skladu sa Zakonom o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju te Statutom Sveučilišta.

Navodi se da Uprava osječkoga Sveučilišta podupire istragu USKOK-a te da je u skladu s Etičkim kodeksom Sveučilišta neprihvatljiva zloporaba položaja moći i nadređenosti nad studentima. 'Nastavnici moraju pravedno ocjenjivati studente isključivo na temelju iskazanog znanja i dužni su odbijati bilo kakve intervencije bez obzira na to od koga potječu i čime se opravdavaju', ističe u priopćenju Uprava osječkoga Sveučilišta. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene