Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teško kazneno djelo

Optužnica Milanu Uzelcu jer je postavio bombu koja je ubila lovca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je pred Županijskim sudom u Karlovcu optužnicu protiv Milana Uzelca (46) iz mjesta Njegovani nedaleko od Medka zbog počinjenja teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti.

Riječ je u javosti o već poznatom slučaju u kojem je smrtno stradao 52-godišnji lovac iz Ličkoga Ribnika. Uzelca se tereti da je srpnju 2012. u mjestu Počitelj kod improvizirane lovačke čeke postavljene u krošnju drveta postavio ručnu bombu. Iz nje je djelomično izvukao osigurač i alku osigurača učvrstio za granu. Nakon toga 18. srpnja ove godine lovac je aktivirao bombu. Zbog zadobivenih ozljeda smrtno je stradao na mjestu događaja.

>> Žena pogođena u glavu metkom iz zračne puške

Pročitajte i ovo Jutro nakon terorističkog napada u Moskvi Dojava o bombi Nova drama u Moskvi: Evakuirana bolnica u kojoj se liječe žrtve terorističkog napada Rusi moćnim oružjem otežavaju Ukrajincima na bojišnici Objavili i snimku VIDEO Rusija krenula u masovnu proizvodnju zastrašujućeg oružja: "Zapad nema pojma što se događa, mogu razoriti bilo koji europski grad"

Pokojni je lovac bio dugogodišnji član lokalnog lovačkog društva i svoj odlazak na čeku, koju je sam izradio prema propisima je prijavio lovačkoj udruzi. Od podmetnute eksplozivne naprave stradao je iste večeri kad je krenuo u lov, a tijelo je pronađeno sutradan kad je policiji prijavljen njegov nestanak. Županijskom sudu u Karlovcu je stavljen prijedlog da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene