Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Optužni prijedlog za Cvikova pomagača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinsko državno odvjetništvo u Splitu izvijestilo je danas na internetskoj stranici Državnog odvjetništva kako je podnijelo optužni prijedlog protiv 35-godišnjeg Nikole Šitina zbog kažnjiva djela pomaganja Jakši Cvitanoviću Cviku nakon počinjena kažnjiva djela. USKOK je, pak, izvijestio kako je uložio žalbu na odluku o ukidanju pritvora za četiri navodna Cvikova dilera.

Odvjetništvo navodi samo inicijale osumnjičenih.

Pročitajte i ovo Pronađena droga Uhićenja Policija pronašla kombi pun kokaina ispred puba: Otkriveno kako je 46 milijuna eura droge došlo do malenog sela Provjereno: Zgrada - 1 Stan zvan čežnja I šupe idu za sulude svote, na rentanju strancima ogromne zarade: "Stanarina je počela sa 600 eura, a sad je 1000. Onda je nakon tjedan dana nazvao..."

Šitinu se stavlja na teret da je od neutvrđena dana potkraj 2006. do 17. siječnja 2007. u Splitu, u stanu koji je iznajmio, primio
osumnjičenika (Cvitanovića) te mu donosio hranu i druge potrepštine, iako je znao da se protiv njega vodi postupak pred Županijskim sudom u Splitu i da mu je određen pritvor te za njim raspisana tjeralica.

Šitin je uhićen u srijedu nedugo nakon što je u stanu pronađen
Cvitanović, a istražni mu sudac nije odredio pritvor.

Općinsko državno odvjetništvo podnijelo je i istražni zahtjev s
prijedlogom za određivanjem pritvora protiv 30-godišnjega hrvatskog državljanina Ivice Klarića, odgovornog za smrt 35-godišnjeg Slavka Vlačića, pripadnika Cvikove organizirane skupine preprodavača droge, koji je od predoziranja umro u subotu, dan pošto je odlukom istražnog suca pušten iz dvomjesečna pritvora s još trojicom članova Cvikove
organizacije.

Odvjetništvo, također, ne navodi identitet osumnjičenika.

Državno je odvjetništvo utvrdilo osnovanu sumnju da je Klarić 20.
siječnja, kupivši heroin od nepoznate osobe, drogu dao na uživanje 27-godišnjem D. M., kojega se ne sumnjiči, i Slavku Vlačiću, koji su drogu uzeli intravenozno.

Kako je Vlačić, inače heroinski ovisnik, za boravka u pritvoru dva
mjeseca apstinirao, on se predozirao i preminuo unatoč pozvanoj Hitnoj pomoći, navodi Odvjetništvo.

Iako je istražni sudac protiv osumnjičenika otvorio istragu i odredio pritvor, Državno je odvjetništvo podnijelo žalbu na to rješenje, s obzirom na to da mu je pritvor određen bez uzimanja u obzir da je već evidentiran kao počinitelj kažnjivih djela zloporabe droge.

Istovremeno je odsjek USKOK-a u Splitu izvijestio  danas kako je podnio žalbu protiv odluke istražnog suca Županijskog suda u Splitu Davora Svaline o ukidanju pritvora četvorici
pritvorenika protiv kojih su pod istragom zbog osnovane sumnje da su, jedan kao suorganizator i ostala trojica kao pripadnici zločinačke organizacije, preprodavali heroin na Korčuli.

Riječ je o navodnim pripadnicima skupine koju je radi preprodaje droge na Korčuli organizirao u srijedu uhićeni Jakša Cvitanović Cvik, a jedan je od njih Slavko Vlačić, koji je u subotu preminuo od predoziranja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene