Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istekao im pritvor

Optuženi za ubojstvo Luke Ritza pušteni na slobodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četvorica maloljetnika osumnjičenih za premlaćivanje Luke Ritza pušteno je danas na slobodu na kojoj će čekati suđenje budući da je od njihova uhićenja prošlo tri mjeseca, koliko najduže kao maloljetne osobe mogu provesti u pritvoru tijekom pripremnog postupka, izvijestili su danas neki mediji.

Glasnogovornik zagrebačkoga Općinskog kaznenog suda Dražen Kevrić nije mogao to potvrditi, ističući da je postupak protiv maloljetnih počinitelja tajan pa se u javnost ne mogu iznositi podaci o njegovu sadržaju i tijeku.

Pročitajte i ovo Posljedice požara na mini kruzeru - 1 Poraz pravne države Država će brodarima koji su godinama gradili bespravnu luku sagraditi legalnu - vrijednu više od 18 milijuna eura" Ilustracija Dobit će odštetu Oslobođen nakon 32 godine: Zatvorili ga za trostruko ubojstvo koje nije počinio

No, dodao je da prema Zakonu o sudovima za mladež pritvor može trajati najduže tri mjeseca u fazi pripremnog postupka koji je sličan sudskoj istrazi u postupcima za odrasle.

U pritvoru ostaje punoljetni sudionik napada

Mladići su uhićeni 21. listopada 2007. Sva četvorica prijavljena su za nasilničko ponašanje, dvojica su uz to osumnjičena za nanošenje teških ozljeda, a dvojica za nanošenje teških ozljeda sa smrtnom posljedicom.

>> Napadačima na Luku Ritza još mjesec dana pritvora

>> Ubojice: Žao nam je što smo ubili Luku

Luka Ritz umro je 12. lipnja, desetak dana nakon brutalnoga noćnog napada na zagrebačkome Mostu slobode.

U pritvoru je još jedino punoljetni sudionik tučnjave, koji je u nazočnosti odvjetnika sve priznao na policiji i pred istražnim sucem. Njemu bi se trebalo suditi u odvojenom postupku na zagrebačkome Općinskom kaznenom sudu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene