Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon večere pobjegao iz zatvora u Požegi

Opasni kriminalac već je bježao iz zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija još uvijek traga za 49-godišnjim Željkom Rukavinom zvanim Moljac koji je u subotu navečer pobjegao iz kaznionice u Požegi. Moljca se smatra iznimno opasnim jer je nasilan i prijavljivan za više od stotinu kaznenih djela.

U Požegi je služio kaznu od osam godina zatvora zbog dilanja droge a čuvari su njegov nestanak primijetili tek nakon večere.

Pročitajte i ovo Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu Baška Voda Presedan u tužiteljstvu Prljavim novcem kupio stan u Baškoj Vodi: Bivšem općinskom načelniku blokirana nekretnina

Osim duge liste počinjenih kaznenih djela, Moljac je već i bježao iz zatvora i napadao i policajce. Preostale mu je odguliti još samo dvije godine zatvora te je nedavno iz zatvorene kaznionice u Osijeku zbog dobrog vladanja premješten u kaznionicu poluotvorenog tipa u Požegi.

Ksenija Pavlović, načelnica Odjela tretmana zatvorenika, rekla je da je zatvorenik pobjegao između dviju prozivki, od koji je prva bila u 19,30 sati, a druga u 20 sati. Na toj je drugoj prozivci utvrđeno da je zatvorenik pobjegao te je odmah za njim organizirana potraga, rekla je. Načelnica je za Novu TV kazala da se Rukavina i kod njih dobro vladao te da nije bio nasilan.

Kriminalce čuvaju samo živica i žičana ograda

Usporedno s pisanjem tjeralice koju je raspisala požeško-slavonska Policijska uprava, pravosudna je policija zatvorila sve smjerove iz grada Požege, a patrolirala je i u Vinkovcima, Slavonskome Brodu i Novoj Kapeli. Uz to o bijegu zatvorenika bile su obaviještene i susjedne policijske uprave - Osječko-baranjska, Vukovarsko-srijemska i Brodsko-posavska te granični prijelaz u Slavonskome Brodu, rekla je načelnica Odjela tretmana zatvorenika u požeškoj kaznionici.

U poluotvorenom dijelu požeške kaznionice, osim živice i žičane ograde, nema drugih prepreka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene