Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Alkohol opasan i prije konzumacije

Opasna prerada grožđa: Ugušile se dvije žene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da alkohol može biti opasan i prije konzumacije, nažalost pokazuje 10 žrtava u podrumima s moštom. Vrenjem se oslobađa plin, nestaje kisika pa se lako onesvijestiti. U Zagorju su se dvije žene ugušile.

U posljednjih mjesec dana u vinskim podrumima zbog alkoholnih para osmero je ostalo bez svijesti, a dvije su žene preminule.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna UVEDENO U ZAKONODAVSTVO Polako odlaze u povijest: EU i službeno zabranio prodaju novih dizelaša i benzinaca Ilustracija TRAGEDIJA U SUSJEDSTVU Dječak se ugušio žirom, objavljeni detalji tragedije: ''Utrčali su unutra doktori i sestre…''

Ako zapalite svijeću u podrumu i ona se ne gasi to znači da nema tolike koncentracije plina CO2, što opet znači da možemo slobodno biti u podrumu, neće nam se ništa dogoditi.

Prvih pet dana kad vrenje krene pretvorbom kvasca u etilni alkohol oslobađaju se velike količine CO2 i tog CO2 može biti pun podrum što znači da nema kisika i čovjek pada u nesvjest. U takvim situacijama često su članovi obitelji ulazili kako bi pomogli onesvještenom, i jedan za drugim klonuli bi svi.

Ako se svijeća gasi i podrumom ne lete vinske mušice treba ga dobro provjetriti. Ako bi prostorija bila zatvorena već 1000 litara vina moglo bi dovesti do težih posljedica da ne kažemo smrti. Zato je u rujnu i listopadu u podrume pripitima posebno zabranjen ulaz.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene