Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istražni zatvor

'Offside': Organizatorima namještanja još tri mjeseca pritvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trojica organizatora namještanja nogometnih utakmica uhićenih u akciji 'Offside' ostat će još tri mjeseca u istražnom zatvoru.

Sudac istrage Ratko Šćekić je tromjesečni pritvor odredio Vinku Šaki, Dinu Laliču i Admiru Suljiču koji su navodno po namještenoj utakmici na kladionicama zarađivali od 150.000 do 300.000 eura. Priduljenje pritvora za Šaku USKOK je zatražio zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, a za Laliča i Suljića i zbog opasnosti od bijega, budući su obojica slovenski državljani.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Teške optužbe Živi zid: "Izbor glavnog konzultanta u Agrokoru primjer je klasičnog hrvatskog namještenog natječaja" Slika nije dostupna Zbog nespretnih istražitelja Akcija 'Offside' skoro propala uoči 22. kola prve HNL?!

Akciju 'Offside' policija je počela potkraj prošle godine na temelju podataka njemačke policije. Sumnja se da je od kraja ožujka do početka svibnja ove godine namješteno osam prvoligaških utakmica, a četiri puta namještanje nije uspjelo. Navodno su namještene utakmice Croatia Sesvete sa Zadrom, Slaven Belupom, Rijekom, Varteksom, Zagrebom i Cibalijom. Utakmice su navodno namještene pošto je Croatia Sesvete izgubila izglede za ostanak u prvoj ligi, a prijeporne su i utakmice Slavena Belupa i Zadra te Hajduka i Međimurja.

>> HNS pomaže u istrazi: Prevare nisu zataškavane

Sredinom srpnja, nakon više od mjesec dana iz zatvora u Remetincu pušteni su bivši reprezentativac Jasmin Agić, igrači Mario Čizmek, Dario Šušak, Ivan Banović, Saša Mus, Marko Guja, Antun Pokrajčić, Miljenko Bošnjak, pomoćni trener Goran Jerković i športski direktor Tomislav Zubak, sin vlasnika kluba Zvonka Zubaka.

Dan kasnije, 16. srpnja pritvor je ukinut bivšem reprezentativcu Miljenku Mumleku, Zoranu Ivančiću i Andriji Balajiću iz Varteksa, nogometašima Međimurja Nevenu Vuljanku, Danijelu Mađariću i Mariu Dermopilu, njegovom menadžeru Mariju Mareniću i kapetanu Zadra Jakovu Suraću. Osim njih i trojice organizatora, osumnjičen je i nogometaš Međimurja Nikola Melnjak koji je odmah po uhićenju početkom lipnja priznao krivnju i brani se sa slobode. Neslužbeno se doznaje da bi istraga u ovom postupku mogla biti okončana do studenog kada bi USKOK mogao podnijeti optužnicu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene