Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog nespretnih istražitelja

Akcija 'Offside' skoro propala uoči 22. kola prve HNL?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još dok je bila u začetku, USKOK-ova akcija 'Offside' umalo je propala, zbog nesmotrenosti prikrivenih istražitelja, barem tako piše Slobodna Dalmacija.

Prilikom predaje novca i finaliziranja dogovora o namještanju utakmice 22. kola HNL-a između Hajduka i Varteksa, tajno nadziranima V.Š. i D.L., nešto se učinilo sumnjivim, piše Slobodna Dalmacija, pozivajući se istražne spise i izvore bliske istrazi. Novac za namještanje ponuđen je četvorici igrača Varteksa, M.M., A.B., Z.I. i četvrtom igraču, kojem istražitelji nisu uspjeli utvrditi identitet.

Pročitajte i ovo Prometni policajci lažno izdavali kazne za prekršaje Podignuta prijava Kakva akcija! Dvojica policajaca vozačici USKOK-ova auta pokušali naplatiti nepostojeći prekršaj Ilustracija USKOK potvrdio Optužen trojac: Obilazili bankomate u ime Fine, tražili mito i krivotvorili dokumente

>> Offside: Za 21 određen pritvor od mjesec dana

>> Osumnjičeni negiraju klađenje na lažirane utakmice

Dogovor je navodno uključivao 40.000 eura mita, što više golova te da Varteks utakmicu izgubi s visokim 'hendikepom'. Riječ je o prvenstvenoj utakmici, koja se održala 27. ožujka ove godine. No, po zlu je, piše taj dnevni list, krenulo u hotelu 'Katarina' u Dugopolju, gdje su bili smješteni igrači Varteksa i gdje su rano ujutro stigli V.Š. i D.L., zajedno s Varteksovim igračem Ivančićem, piše Slobodna. Dvojcu, kojeg su istražitelji tajno pratili, učinilo se kako je u hotelu previše ljudi koji ih promatraju, pa su odustali od posla, zbog bojazni od policijskog nadzora, tvrdi splitski dnevnik.

Taj propali dogovor nije naveden u istražnim spisima pod namještenim utakmicama 22. kola prve HNL, s obzirom da je propao zbog straha od nadzora. Akcija 'Offside' na kaju ipak zbog toga nije dodatno kompromitirana i nastavila se do kraja prvenstva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene