Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Državno odvjetništvo podnijelo prijedlog

Traže zatvor za napadača na Ritza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinsko državno odvjetništvo podnijelo je prijedlog za određivanje kazne maloljetnicima optuženima za premlaćivanje 18-godišnjeg Luke Ritza. Predlaže se da se dvojici maloljetnika izrekne odgojna mjera upućivanja u odgojni zavod, dok se za trećeg maloljetnika predlaže kazna maloljetničkog zatvora.

Za četvrtog maloljetnika, kojeg se teretilo za nasilničko ponašanje i teško ozljeđivanje Ritzova prijatelja, predložena je obustava postupka jer je njemu u drugom predmetu pravomoćno izrečena odgojna mjera upućivanja u odgojni zavod, piše Jutarnji list. 'Pitanje je hoće li sudac izreći adekvatnu presudu. Nadamo se kako će naši apeli za maksimalnom kaznom, a koja bi poslužila kao poruka i drugim mogućim napadačima, biti uslišana', rekla je Suzana, majka Luke Ritza.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin samo jedna u nizu afera Grbin očekuje potporu oporbe: "Smjena ministra i savjetnika ne znači ništa, predložit ćemo raspuštanje Sabora" Slika nije dostupna Ubojica Luke Ritza od utroka na slobodi Gdje je tu pravda?

>> 'Svaki dan otkad Luke nema sve mi je teže i teže'

Podsjetimo, maloljetnici osumnjičeni za premlaćivanje maturanta Grafičke škole pušteni su 21. siječnja na slobodu na kojoj će čekati suđenje budući da je od njihova uhićenja prošlo tri mjeseca. Naime, uhićeni su 21. listopada 2008. godine, svi su prijavljeni za nasilničko ponašanje dok su dvojica osumnjičena za nanošenje teških ozljeda, a dvojica za nanošenje teških ozljeda sa smrtnom posljedicom.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene