Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubojstvo Luje Medvidovića

Odvjetnika nožem izbo 105 puta, osuđen na 40 godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na 40 godina zatvora danas je osječki Županijski sud nepravomoćno osudio 45-godišnjeg Roberta Rubića za ubojstvo osječkog odvjetnika Luje Medvidovića.

Rubića se teretilo da je 4. siječnja ove godine došao u Medvidovićev stan u Osijeku te prijeteći da će ubiti sve ukućane, natjerao odvjetnika, njegovu 65-godišnju suprugu i 32-godišnju kćer da pođu s njim do Medvidovićeva ureda.

Pročitajte i ovo Žrtva nasilja ide u zatvor na 2,5 godine Žrtva Damira Škare o konačnoj presudi za silovanje: "Pravda je nekako spora, ali je pravedna, dostižna" Marina Lovrić Merzel Nakon 10 godina Bivša županica osuđena na šest godina zatvora: Oduzet joj nezakonito stečena imovina

>> Odvjetnici potreseni jer im je kolega stradao obavljajući svoju službu

Optužen je da ih je držao zatočene do 19:30 sati, kada je suprugu i kćer pustio da odu, a 63-godišnjeg Luju Medvidovića, zadržao protivno njegovoj volji, te ga zatim usmrtio oštricom noža duljine 13 centimetara, zadavši mu 105 ubodnih i reznih rana po glavi, vratu i drugim dijelovima tijela.

Sudsko vijeće zaključilo je kako je provedenim dokaznim postupkom nedvojbeno utvrđeno kako je Rubić počinio kaznena djela - teškog ubojstva i protupravnog oduzimanja slobode, a njegove tvrdnje da se ne sjeća događaja nemaju utjecaj na stupanj njegove ubrojivosti i činjenicu da je on počinitelj.

Sud smatra kako dokazi upućuju na to da je počinitelj upravo optuženik Rubić, da njegove prijetnje upućene obitelji Medvidović jasno ukazuju na njegovu namjeru te da je pri počinjenju kaznenog djela bitno smanjeno ubrojiv, ali da je mogao upravljati svojim postupcima i shvatiti značenje svojih djela.

Vijeće je okrivljeniku Rubiću izreklo sigurnosnu mjeru obaveznog psihijatrijskog liječenja te liječenja od ovisnosti o alkoholu te mu produljilo istražni zatvor, koji može trajati do nove odluke suda ili do pravomoćnosti presude. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene