Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strašna nesreća

Novi detalji tragedije na Brijunima u kojoj je preminulo dijete (2): Priveden muškarac, vozio je prebrzo

Nacionalni park Brijuni
Nacionalni park Brijuni Foto: Ivana Nobilo
Objavljeni su novi detalji strašne nesreće na Brijunima u kojoj je u nedjelju navečer teško stradalo dvogodišnje dijete koje je idući dan preminulo.

Djelatnici Službe općeg kriminaliteta PU istarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom i utvrdili sumnju da je počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom u svezi djela Teška kaznena djela protiv opće sigurnosti, objavila je istarska policija.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 51-godišnjak 23. srpnja oko 19:30 na otočju Brijuni izazvao nesreću u kojoj je smrtno stradalo dijete, a teško je ozlijeđena 36-godišnja poljska državljanka.

Muškarac je upravljao automobilom pulske registracijske oznake kolnikom Velikog Brijuna prema crkvici Sv. Germana te je, zbog neprilagođene brzine kretanja, prednjim dijelom automobila udario u 36-godišnju poljsku državljanku i dijete, navodi policija.

Poljskoj državljanki i djetetu pomoć je pružena u pulskoj bolnici gdje su zbog teških ozljeda zadržani na liječenju. Idućeg dana u jutarnjim satima policija je zaprimila obavijest iz bolnice da je dijete preminulo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Jedna osoba ranjena Pucnjava u Beogradu: Policija na nogama, napadač uhićen

Pročitajte i ovo Šteta u Slavoniji - 4 Oko 40.000 eura Kakve ljudine! Djelatnici se odrekli regresa kako bi pomogli stradalima nakon razorne oluje

Tijelo preminulog djeteta prevezeno je na Odjel patologije pulske Opće bolnice gdje će po nalogu nadležnog državnog odvjetnika biti obavljena obdukcija.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja 51-godišnjak je u utorak ujutro priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene