Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NOVO UPOZORENJE GRAĐANIMA

Navukao se na ponudu o velikom nasljedstvu pokojnika iz Libije: Policija opisala što se dalje događalo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rovinjska policija zaprimila je prijavu 53-godišnjaka koji je prevaren za više tisuća kuna te utvrđuje okolnosti događaja, ali i upozorava građane da budu oprezni prilikom komunikacije s nepoznatim osobama, pogotovo kada je riječ o novcu.

Muškarca starog 53 godine prije šest mjeseci kontaktirala je osoba koja se predstavila kao državljanka Velike Britanije koja radi u banci i ima za njega poslovni prijedlog od kojeg bi oboje mogli imati koristi. Navela je da u banci ima pristup novčanim sredstvima pokojnih osoba iz Libije koja su ''zamrznuta'' s obzirom na to da se nije javio nitko od nasljednika.

Ponudila mu je da će putem odvjetnika pripremiti poslovnu dokumentaciju kao da je 53-godišnjak poslovni partner pokojne osobe. Kada je muškarac pristao na ponudu, osoba ga je tražila uplatu naknade kako bi se novčana sredstva deblokirala, opisala je policija kako je tekla prijevara.

Vjerujući da je osoba doista djelatnica banke i da je sve istina, s obzirom na to da je komunicirala s njim putem adrese elektroničke pošte jedne britanske banke, 53-godišnjak joj je uplatio više tisuća kuna. Kada ga je ponovno tražila novac za plaćanje sudskih troškova, posumnjao je i zatražio od nje potvrdu da će primiti novac na svoj račun što ona nije učinila te je događaj prijavio policiji.

Policijski službenici utvrđuju okolnosti događaja, a građane su opet upozorili da budu oprezni prilikom komunikacije s nepoznatim osobama, pogotovo kada te osobe od njih traže novac.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna prosljeđuju poveznice Oprez! Nova prevara: Lopovi putem popularne aplikacije prikupe informacije o karticama pa isprazne račune
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NE NASJEDAJTE! Muškarac (68) na Facebooku zatražio kredit pa ga opelješili za 12.000 kuna, policija upozorava na prijevare

''Prije bilo kakve uplate novca, dobro provjerite sve informacije i zatražite nepristran financijski savjet. Budite sumnjičavi prema ponudama koje obećavaju sigurnu investiciju, zajamčene povrate i veliku dobit jer se u takvim slučajevima u pravilu radi o prijevarama. Ne samo da nećete ostvariti sigurnu zaradu, nego ćete i ostati bez svog novca. Ukoliko sumnjate da biste mogli postati ili postanete žrtva prijevare, prijavite događaj policiji na broj 192'', poručili su iz policije.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene