Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pušten na slobodu

Nastavnik godinama seksualno zlostavljao učenice u dva hrvatska grada: Neke žrtve bile su mlađe od 15 godina

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Nastavnika (43) se tereti za devet kaznenih djela seksualnog iskorištavanja učenica. Odvratne zločine počinio je od 2011. do 2016. u Varaždinu i Puli kao zaposlenik jedne obrazovne ustanove.

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv 43-godišnjeg nastavnika koji je godinama seksualno iskorištavao učenice. Neke žrtve bile su mlađe od 15 godina.

U dva navrata imao je spolni odnos s učenicama, a kako bi ih na to naveo iskoristio je položaj koji je imao u školi. Ukupno je optužen za devet kaznenih djela.

Pročitajte i ovo Tomislav Pokrovac - 4 OZBILJNE OPTUŽBE Smijenjen je Tomislav Pokrovac: "Ja bih trebao biti kriv? Neće ići"

Pročitajte i ovo Ilustracija Istočna Slavonija Podignuta kaznena prijava za još 12 oficira JNA za zločine u Slavoniji : "Kada se čovjeku ne zna grob, kao da nije ni postojao"

"Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 27. listopada 2023., nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1980.) zbog počinjena dva kaznena djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina, četiri kaznena djela spolne zlouporabe djeteta starijeg od petnaest godina, dva kaznena djela spolnog odnošaja zlouporabom položaja i jednog kaznenog djela bludne radnje", stoji u priopćenju Općinskog državnog odvjetništva.

Optužnicom se okrivljenog 43-godišnjaka tereti da je počinio navedena kaznena djela od 2011. do 2016. godine u Varaždinu i Puli kao zaposlenik jedne obrazovne ustanove na štetu polaznica te ustanove.

Pročitajte i ovo Ivan Rimac Ne smije iz zemlje Ivanu Rimcu oduzete putovnice, a njegova obrana tvrdi: "To je u zastari"

Pročitajte i ovo Štete od divljači Poljoprivrednici na mukama Iza sebe ostavljaju golemu štetu: "Od njih se moguće obraniti samo metcima"

Okrivljenik se nalazio u istražnom zatvoru, a vijeće Općinskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetništva iz optužnice i produljilo mu istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela. Međutim, vijeće Županijskog suda u Varaždinu je, po žalbi okrivljenika, ukinulo istražni zatvor i odredilo okrivljeniku mjere opreza zabrane približavanja žrtvama, zabrane uspostavljanja ili održavanja veze s njima i zabrane obavljanja poslova nastavnika, objavio je DORH.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene