Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sumnja na nasilje

Nasilnom ocu iz Slavonskoga Broda još jedna prijava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brodsko-posavska Policijska uprava priopćila je da je protiv 32-godišnjeg muškarca, povezanog s tragičnim slučajem iznenadne smrti tromjesečnog dojenčeta u Slavonskome Brodu, danas podnijela i prekršajnu prijavu zbog sumnje da je bio nasilan prema nevjenčanoj supruzi.

Protiv muškarca već su podnesene kaznene prijave zbog sumnje u nedopušteno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari te zbog sumnje u kazneno djelo zapuštanja i zlostavljanja djeteta ili maloljetne osobe.

Cijeli slučaj izašao je u javnost 27. prosinca, kada je nevjenčana supruga osumnjičenog 32-godišnjaka u njegovoj pratnji u slavonskobrodsku bolnicu donijela mrtvo tromjesečno dojenče. Tijekom razgovora muškarac se sukobio s osobljem bolnice, nakon čega je pozvana policija.

Pročitajte i ovo Hitna pomoć Jedna osoba privedena Strava u Slavoniji: U centru grada pronađeno tijelo, sumnja se na ubojstvo Lana i Zayn poginuli su, majka i stariji brat bore se za život tragedija u Americi VIDEO Pijana vozačica zabila se u ljude koji su slavili dječji rođendan: Poginuli su Lana (8) i njezin brat, puno je ozlijeđenih

Policija je nakon intervencije u bolnici otišla i u iznajmljeni stan u kojem je nevjenčani par živio s petero djece. U stanu su pronašli djevojčicu u dobi od dvije i pol godine, koja je zbog sumnje na zlostavljanje odmah smještena na odjel pedijatrije slavonskobrodske bolnice. U stanu je živjela i četverogodišnja sestra te djevočice te još dvoje djece, polubrat i polusestra čija je majka, prijašnja žena nasilnika, umrla na porođaju.

'Dvoipogodišnja djevojčica primljena je na odjel s ozljedama vjerojatno od fizičkog zlostavljanja. Ozljede su okvalificirane kao lake jer nema tragova koštanih trauma. Bila je pothranjena, ali se sada dobro opravlja', doznaje se od pedijatrice dr. Zrinke Ereš-Hrvaćanin, koja je dijete i primila na odjel. Djevočica se još u bolnici jer se čeka odluka Centra za socijalnu skrb na osnovi koje će na primjerenu skrb. Nalazi obdukcije tromjesečnog dojenčeta pokazali su 'pak da je umrlo prirodnom smrću.

>>
Mrtva beba i pothranjena djevojčica pronađene u stanu punom fekalija

Zbog tragičnih okolnosti, slučaj je privukao pozornost javnosti, koja očekuje i jasnu informaciju o odgovornosti javnih službi. S tim u vezi oglasila se danas brodsko-posavska Policijska uprava. 'U vezi s čestim medijskim informacijama o kaznenom djelu zapuštanja i zlostavljanja djeteta ili maloljetne osobe, obavještavamo vas da je policija intervenirala na sve dojave i saznanja o nezakonitim radnjama ili propuštenim dužnim radnjama te da je prilikom svakog utvrđenog kaznenog djela ili prekršaja protiv osumnjičenika podnijela odgovarajuću kaznenu prijavu Općinskome državnom odvjetništvu i optužni prijedlog Prekršajnom sudu, o čemu je izvijestila mjerodavne institucije', navodi u priopćenju brodsko-posavska Policijska uprava.

Nasilni 32-godišnjak koji je zbog sličnih djela poznat policiji, pravosuđu i Centru za socijalnu skrb u pritvoru je od 28. prosinca. Centar je iz obitelji zbog zlostavljanja već izdvojio troje djece koju je njegova partnerica rodila u dvije prošle veze. Djeca su odlukom Centra tada dodijeljena na skrb biološkim očevima.

Ravnateljica Centra za socijalnu skrb koja tu dužnost obnaša posljednja dva mjeseca Slavica Nikšić tvrdi da 'nikada nisu dobili prijavu zbog nasilničkog ponašanja i zapuštanja dvoje djece koju je 32-godišnjaku dodijelio sud nakon smrti njihove majke. Pokušaj da socijalna radnica uđe u stan, kada su baka i ujak djece prijavili kako im je onemogućen kontakt s unukama i nećakama, nije uspio', izjavila je ravnateljica Nikšić.

Zbog mnogih suprotnih informacija vezanih uz cijeli slučaj, Ministarstvo socijalne politike i mladih poslalo je inspekciju u Centar za socijalnu skrb u Slavonskome Brodu, a ministrica Milanka Opačić najavila je rezultate nadzora do kraja tjedna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene