Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Roditelji prijete

Novo premlaćivanje: 'Ako treba, nasiljem protiv nasilja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Osijeku još jedan slučaj nasilja među tinejdžerima. Brutalno su pretučena dvojica 14-godišnjaka. Nasilnici su njihovi vršnjaci. Da stvar bude gora, otprije su poznati policiji i to upravo zbog nasilničkog ponašanja nad vršnjacima. Roditelji pretučenih dječaka traže pomoć i zaštitu za svoju djecu. U protivnom branit će se sami.

Slomljen nos, natučena rebra, otoci na glavi. To više nije bezazlena dječačka tučnjava, upozoravaju roditelji pretučenog dječaka. 'Uvijek je bilo. I uvijek će biti. Ali to u današnje vrijeme gubi kontrolu. Danas je on. Prijatelj mu je i sad u bolnici, plače', rekla je Suzana Silika, majka pretučenog dječaka. Dječakov je prijatelj zadržan u bolnici zbog potresa mozga i gubitka pamćenja. Pretukla su ih dva 15-godišnjaka. Sukobili su se oko djevojaka. 'Dobili smo informaciju da su oni ponavljači, da su otprije poznati policiji po takvim djelima', kazao je Vlado Silika, otac pretučenog dječaka. Roditelji su zabrinuti da nasilnici neće biti kažnjeni. Traže pomoć i zaštitu za svoju djecu.

Pročitajte i ovo Vršnjačko nasilje - 1 puno nelogičnosti UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ Maloljetnik ležao u krvi na cesti, obitelj vjeruje da je žrtva napada, policija tvrdi suprotno! Ilustracija pokušali spasiti djevojku Učenica (15) izbodena u autobusu, otkriveni detalji zločina: Izbo ju je bivši dečko (17), prvo joj je dao buket - "Tresao sam se, htio sam je spasiti"

>> Učenici snimili maltretiranje kolege i objavili na internetu

'Oni su u stanju čoporativno napasti jednoga pojedinca, pa onda drugog, dok nekog ne ubiju, onda će odgovarati. Onda je kasno', dodala je Suzana. 'Ne može to ostati samo na tome. Ako pravne institucije ne riješe to, onda ćemo se skupiti mi roditelji i krenut nekako drugačije, ako treba nasiljem protiv nasilja', kaže Vlado. Policija smiruje situaciju. 'Obrada je u tijeku i nakon nje slijede prekršajne i kaznene prijave', kaže Edita Roterbauer, glasnogovornica PU Osječko-baranjske.

Iako nam se svako malo obraćaju roditelji pretučenih dječaka, u policiji tvrde da nema mjesta za paniku. 'To nikako ne možemo reći da u Osijeku eskalira nasilje. Dapače, Osijek je jedan od mirnijih gradova, što se tiče takvih sukoba vršnjaka', dodaje Roterbauer. Kako god bilo, svi se slažu u jednome, bolje spriječiti nego liječiti. Za sada na djelu gledamo samo liječnike koji krpaju slomljene noseve.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene