Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nasilje u školi

Učenici snimili maltretiranje kolege i objavili na internetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Učenici jedne osnovne škole u Bjelovaru snimili su i na internetu objavili zlostavljanje svog razrednog kolege.

Maltretiranje u osnovnoj školi nitko nije primijetio dok učenici nisu odlučili osnovati Facebook grupu kojom iskazuju svoju krajnju netrpeljivost prema kolegi. Zgrožena nad cijelim slučajem je Mila Jelavić, pravobraniteljica za djecu. 'To što smo vidjeli je prestrašno. Kako je moguće da se to dogodi, a da nitko od osoblja to nije primijetio, nitko od nastavnika? Kako je moguće da nitko ništa nije čuo? Što rade nastavnici?', u čudu je Jelavić koja najavljuje poduzimanje daljnjih koraka. 'Mislim da je važno ustvrditi tko je odgovoran. U pripremi smo s upitom o odgovornosti koje ćemo uputiti resornom ministarstvu. Treba pomoći i dječaku koji je žrtva, ali i drugim učenicima, jer oni očito nisu svjesni kakve su posljedice onoga što čine za njihovog kolegu', rekla je Jelavić.

Pročitajte i ovo Maltretiranje djevojke u Splitu Kriminalistička obrada u tijeku Dvije nasilnice iz Splita noć provele u policijskoj postaji: Prijeti im visoka kazna Maltretiranje djevojke u Splitu napale je dvije žene Djevojke su uhićene: Društvenim mrežama širi se video maltretiranja djevojke u Splitu

Učenici bjelovarske osnovne škole maltretiranje svog kolege odlučili su snimiti, a video objaviti na internetu. Na snimci se vidi kako dječaka napadaju sa svih strana, dok on vrišti, a ostalim učenicima to je smiješno. 'Koliko nam je internet primamljiv, tako ima i negativan utjecaj i može ih se koristiti u loše svrhe. Stoga djecu treba educirati kako da se njima koriste, a da ne štete drugim ljudima. Izolacija i zabrane su loše, ne treba braniti korištenje interneta, ali mora postojati netko tko će ih podučiti kako ih ispravno koristiti', zaključila je Jelavić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene