Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Napadačima na policajca određen pritvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražni sudac Županijskog suda u Splitu Mlađan Prvan jučer navečer, nakon saslušanja, odredio je jednomjesečni pritvor Marku Milošu (21) i Vlatku Radiću (25) osumnjičenima za pokušaj teškoga ubojstva, odnosno za napad na 30-godišnjeg policajca Branka Budića.

Napali su ga jučer rano ujutro, oko 4.30 sati, kada ih je, iako izvan dužnosti, pokušao spriječiti u uništavanju parkiranoga automobila. Pritom je Budić ustrijeljen u lijevo bedro, slomljena mu je bedrena gost i ozlijeđena glava.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna kronologija Detalji ubojstva u automat-klubu: Dvojica uhićenih idu na mjesec dana u istražni zatvor Slika nije dostupna lampaši ispred kluba Novi detalji stravičnog slučaja: "Nastao je metež, jedan je uhvatio zaštitara, drugi ga je mlatio"

Istražni sudac Prvan kazao je novinarima kako su osumnjičeni tijekom saslušanja odbijali odgovarati na postavljena pitanja.

Protiv Miloša je otvorena istraga zbog kažnjivog djela pokušaja teškog ubojstva, a protiv Radića zbog napada na službenu osobu i sudjelovanje u tučnjavi.

>> Uhićeni napadači na policajca

Kako se doznaje, obojica su od ranije poznata policiji zbog
počinjenja više kažnjivih djela - nasilničkog ponašanja, zloporabe droga, teških krađa, nanošenja teških tjelesnih ozljeda i razbojništava, a Radić, poznat i kao Van Damme, i zbog dva pokušaja ubojstva.

Istragom je utvrđeno da je pripadnik Specijalne policije Branko Budić, dok je bio izvan službe, upozorio dvojicu mladića da ne razbijaju parkiranu zastavu 128, pri čemu se legitimirao. Oni su otišli i ubrzo se vratili na motociklu. Jedan je ispalio jedno streljivo iz vatrenog oružja u zrak, a drugo u policajca i ranio ga. Vozač motocikla je ranjenog policajca pokušao pregaziti, a drugi ga je udario pištoljem po glavi. Pištolj je pronađen na mjestu događaja.

Ozlijeđeni policajac je nakon operativnog zahvata smješten na Jedinicu intezivnog liječenja splitske Kliničke bolnice i njegovo je stanje stabilno.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene