Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dovođenje u opasnost

Napad na Kosa policija ne tretira kao pokušaj ubojstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istarska policija, nakon konzultacija s mjerodavnim Županijskim državnim odvjetništvom, napad na porečkoga dogradonačelnika i predsjednika porečkoga IDS-a Edu Kosa tretira kao kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, a ne kao pokušaj ubojstva, priopćila je danas istarska Policijska uprava.

Djelatnici istarske policije završili su očevid u Poreču, a predmete i tragove uzete s mjesta događaja dostavili su u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja 'Ivan Vučetić' u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Rekordan broj periski Fantastična vijest Izvanredno otkriće! U cijelom Mediteranu ih nema niti 10, a kod Poreča su ih pronašli čak 68 Nevrijeme u Poreču - 2 Snažan vjetar i kiša FOTO/VIDEO Pogledajte timelapse nevremena koje je poharalo Poreč: "Sve je došlo u sekundi, počeli smo panično trčati prema autu"

U srijedu navečer oko 21,30 sati zasad nepoznati napadač pucao je na Kosa ispred njegove kuće u naselju Kufcima. Napadač je Kosa dočekao skriven u dvorištu kuće te je na njega zapucao čim je izišao iz automobila.

>> Poreč: Pucao na dogradonačelnika, ovaj se obranio torbom

Metak je promašio, a Kos je torbom s laptopom udario napadača i izbio mu pištolj iz ruke, nakon čega je napadač pobjegao.

Policija i dalje prikuplja informacije te provodi kriminalističku istragu kako bi utvrdila sve okolnosti tog događaja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene