Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kod otoka Smokvica Vela

Na Kornatima pronađeno truplo muškarca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijelo muškarca u dobi od 55 godina iz Šibenika koji je od jutros nestao u moru na Kornatima pronađeno je oko 12,30 sati 50-ak metara od otoka Smokvica Vela, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Lučka kapetanija Šibenik dobila je jutros u 8.05 sati dojavu da je muškarac skočio u more kako bi raspetljao užad koja je zapela u propeleru brodice tipa Calafuria, a na kojoj je u tom trenutku bio vlasnik s kojim je zajedno ribario. Uslijed jakog juga brodicu je odnio vjetar, a muškarcu u moru zatim se izgubio svaki trag između otoka Smokvica Vela i rta Opat na Kornatima, oko 300 do 400 metara od obale.

Pročitajte i ovo Potraga za tijelom djevojčice - 1 Nema rezultata Dankini krvnici tijelo su premjestili više puta? Policija će ponovno proći već pretraženo područje Danka Ilić "Nema tragova" Djed djevojčice Danke oglasio se u suzama: "Želim skinuti ljagu s obitelji, u meni i dalje tinja..."

Po dojavi pokrenuta je akcija traganja i spašavanja u kojoj su sudjelovali brod 'Šibenik' Lučke kapetanije Šibenik, brodica 'Lavsa' iz Ispostave Murter te brodovi 'Krapanj' i 'Nikola Tavelić' Pomorske policije. Oko podne s Murtera je Državna uprava za zaštitu i spašavanje uputila Gorsku službu spašavanja koja je trebala obaviti potragu s obale. Zbog teških vremenskih uvjeta nije bilo moguće organizirati potragu iz zraka jer helikopter ni zrakoplov nisu mogli poletjeti. Po brodicu i njenog vlasnika je iz Murtera došla brodica Nacionalnog parka Kornati te je oteglila u marinu Murter, a tijelo unesrećenog preuzet će policija. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene