Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slao joj gnjusne prijetnje

Užas na sjeveru Hrvatske: Zaposlenik poznate tvrtke odveo ženu na livadu, izvadio nož i silovao je

Ilustracija
Ilustracija Foto: Jure Miskovic / CROPIX
Zaposlenik poznate hrvatske firme osuđen je jer je odveo ženu na livadu, izvadio nož i silovao je.

Na županijskom sudu na sjeverozapadu Hrvatske na pet godina zatvora nepravomoćno je osuđen 59-godišnji R. B., zaposlenik jedne poznate firme. U kaznu zatvora bit će mu uračunato vrijeme koje je proveo iza rešetaka od kolovoza prošle godine dosad, a mora nadoknaditi i 500 eura sudskih troškova te 200 eura paušala.

Prema optužnici, muškarac je u listopadu 2021. godine u jednom mjestu u sjeverozapadnoj Hrvatskoj gdje je u blizini autobusne stanice čekao oštećenu, inače bivšu zaposlenicu jednog kazališta. Naredio joj je da sjedne u auto te ju je, čim je sjela na suvozačevo mjesto, počeo udarati po glavi.

Pročitajte i ovo Odron na Odlagalištu otpada Jakuševac - 3 Građani zabrinuti FOTO/VIDEO "Užasno smrdi": Odronio se ogroman dio odlagališta Jakuševec, iz Grada objasnili što je uzrok

Također ju je vrijeđao i govorio da će zapamtiti tko je on te ju je odvezao na jednu livadu gdje je izašao iz vozila i njoj naredio da izađe. Pritom ju je udarao rukama po glavi, a iz prtljažnika je izvadio nož i zaprijetio joj da će joj razrezati spolni organ, piše Jutarnji list. Potom ju je natjerao da se skine i zatim je u autu silovao. Ona ga je kroz suze preklinjala da je pusti.

S odmakom od devet mjeseci, u ljeto 2022. godine, optuženi je žrtvi zaprijetio nožem u stanu u kojem je prebivao. Ponovno joj je prijetio rezanjem spolnog organa, opet je natjerao da se skine i počeo je mobitelom fotografirati. Na sve to je, prema optužnici, osumnjičeni izvadio pištolj te joj dao do znanja da ima osam metaka i da će prvo nju ubiti.

Pročitajte i ovo Policija sazvala konferenciju za medije zbog velike kriptoprijevare Izvanredna konferencija Policija otkrila hoće li građani oštećeni u najvećoj kriptoprijevari dobiti svoj novac: "Neki su ulagali i do 300 tisuća eura"

Nakon što se za pomoć obratila policiji, muškarac joj je poslao i prijeteći SMS: "Kad tad zapamtit ćeš, bit će ti gore nego onaj dan. Zapamti da ću te mlatiti da ćeš srat i pišat pod sobom (...) jedan dan ćeš naići bilo s kim bila, znaj da ćeš biti potrgana... Idi i ne vraćaj se."

Optuženi muškarac negira krivnju te se prezentirao kao žrtvin dobročinitelj koji joj je zbog teške financijske situacije posuđivao novac i ukupno joj dao oko 60.000 kuna, što mu ona nikada nije vratila, čime je pravdao slanje neprimjerenog SMS-a.

"Smatram da je ona mene prijavila kako je suprug, nakon što je zaključio iz poruka koje je pronašao da smo bili u vezi, ne bi maltretirao", rekao je osuđenik.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene