Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Struja za TLM i Aluminij Mostar

Mravak u USKOK-u dopunjavao obranu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši potpredsjednik uprave HEP-a Ivan Mravak još jednom posjetio je USKOK.

Pročitajte i ovo Ilustracija Hrvatske elektroprivrede Stotine milijuna eura HEP potražuje 100 milijuna eura od Elektroprivrede Republike Srpske: Ukoliko ne dođe do dogovora slijedi arbitraža Slika nije dostupna Polako se počinje odmotavati priča Po čijem su nalogu radili Polančec i Mravak?

Mravak, protiv kojeg se vodi nekoliko postupaka za izjave nije bio raspoložen i više informacija dao je njegov odvjetnik Branko Šerić. 'S obzirom na neke nove okolnosti koje su se pojavile u tijeku dosadašnjeg tijeka istrage Mravak je trebao dati neka dodatna pojašnjenja u svojoj obrani. Posebno se odnosilo na situaciju oko isporuke subvencionirane struje TLM-u i Aluminiju Mostar', kazao je Šerić dodajući kako je sve ono što se u međuvremenu događalo, kao i izmjene zakona bilo potrebno da Mravak nadopuni obranu.

>> Robert Ježić dao ostavku u NO Diokija

>> VIDEO: Mravka smo uhvatili pri izlasku s posla u HEP-u!

Mravak je očito imao puno toga za dodati jer se kod istražitelja zadržao satima. Najviše je htio objasniti kako je tekla isporuka jeftinije struje šibenskom TLM-u i mostarskom Aluminiju. Pogotovo jer je Vlada prošli mjesec ozakonila ono za što se tereti Mravka i Polančeca.

'Ozakonjeno je ono što se događalo sa subvencioniranom strujom u ono vrijeme koje je inkriminirano Ivanu Mravku i Damiru Polančecu. Kakvih će ta odluka imati reperkusija teško je prognozirati, no zasigurno će ih biti', tvrdi Šerić.

Odvjetnik nije otkrio je li Mravak nekoga prozvao

Teško je vjerovati da je država to učinila kako bi spasila Polančeca ili Mravka, tvrde odvjetnici. Jer, struja se TLM-u i danas isporučuje temeljem spornih Polančecovih ugovora. Ministar Popijač njegovo produljenje je odbio potpisati, pa je donesen zakon.

Je li Mravak danas nekog prozvao njegov odvjetnik ne otkriva. Bivši predsjednik uprave HEP-a protiv kojeg se vodi nekoliko kaznenih postupaka prije tri mjeseca vratio se u svoju staru tvrtku, na mjesto inženjera. Strogu policijsku zaštitu s kojom je dolazio na posao nema već 10-ak dana. Istraga oko TLM-a približava se kraju. Čeka se još vještačenje, a onda i optužnica u kojoj će se napkon doznati tko je glavni optuženik.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene