Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IZVIJESTILA POLICIJA

Migranti, državljani Konga, pokušali prijeći granicu kod rijeke Kupe, ali sve je završilo tragedijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva migranta su preminula nakon ilegalnog pokušaja prelaska granice, preko rijeke Kupe. Hrvatska policija dobila je dojavu o kretanju od slovenskih kolega. Radi se o državljanima Konga.

U večernjim satima 3. travnja slovenska policija dojavila je hrvatskoj policiji o kretanju migranata na granici uz rijeku Kupu.

"Nedugo po dojavi, nešto poslije 21 sat, policijski službenici su pronašli pet stranih državljana na nepristupačnom terenu uz obalu rijeke Kupe, a nakon kraćeg vremena i mušku osobu koja je bila u besvjesnom stanju i pothlađena", izvijestila je PU primorsko-goranska.

Unatoč reanimaciji, muškarac je preminuo. Ostali su odvedeni u bolnicu te su pušteni nakon liječničke obrade. Zbog nepristupačnog terena, uz policijske službenike, bili angažirani i vatrogasci.

U ponedjeljak se nastavila pretraga terena uz obalu rijeke Kupe, u suradnji policije i pripadnika HGSS-a. Tražile su se druge osobe koje su pokušale ilegalno prijeći granicu u skupini s pronađenim strancima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nezakonito ušli u Hrvatsku Filmska potjera: Krijumčarili 16 migranata, probili rampu na autocesti, zabili se u policiju i vozili u suprotnom smjeru

Pročitajte i ovo Policija (Foto/Arhiva: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) htio je zaraditi Nakon velike potrage: Uhvaćen krijumčar migranata koji je bježao policiji pa sletio autom s ceste

"Po dojavi slovenske policije, tijekom dana je na hrvatskoj obali rijeke, u rijeci pronađeno još jedno mrtvo tijelo nepoznate muške osobe", navela je policija.

Prema izjavama pronađenih osoba, svi su državljani Konga.

U tijeku je utvrđivanje identiteta preminulih muškaraca i kriminalističko istraživanje nad preostalim pronađenim stranim državljanima radi utvrđivanja okolnosti njihova ulaska i boravka na području Republike Hrvatske.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene