Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zakazuju li institucije?

Koradeu sutkinja savjetovala da se uozbilji i odraste

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mario Korade od danas je slobodan. Odslužio je 15 dana zatvora na koliko je osuđen zbog remećenja javnog reda i mira. Sud u Zlataru mu je samo potvrdio tu kaznu.

Iako se prije dva tjedna govorilo da je u alkoholiziranom stanju divljao i na grobu jedne od žrtava svog oca Ivana Koradea, o tome se na sudu nije raspravljalo jer ne postoje dokazi da je bocu na grobu doista razbio mladi Korade. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ispitani svi svjedoci Brutalno silovanje u Podstrani: Osumnjičenik (20) pušten na slobodu Slika nije dostupna Odselio na jug Manhattana Dominique Strauss-Kahn pušten iz zatvora

>> Korade kazneno prijavljen zbog nasilničkog ponašanja

>> Koradeu 15 dana zatvora zbog navodnog divljanja na groblju

>> Mario Korade pušten iz pritvora

Sam izjavio je kako mu takvo što nikada ne bi palo na pamet. Zatvorsku kaznu je odslužio, još mora platiti 510 kuna sudskih troškova. 

'Ja nisam takva osoba. Nisam osoba koja bi razbijala po grobu na kojem palim svijeće. Uvijek kad odem ocu na grob odem na grob i Goranu Hundiću', rekao je Korade mlađi. 

Oduzeta mu je i gumena palica te sprej kojima je sporne noći napadao. Tada je napuhao 1, 62 promila, pa će platiti i 80 kuna za testiranje na alkohol i 430 kuna sudskih troškova. 

Obitelj Korade nažalost ima povijest nasilničkog ponašanja. Nakon što je general Korade u svojem sumanutom pohodu, u travnju ove godine pobio petero ljudi, među njima i policajca te 15-godišnjeg dječaka, generalov sin nastavlja u ne tako drastičnom, ali sličnom tonu. 

19-godišnji Mario Korade u kolovozu je optužen za nasilničko ponašanje prema supruzi koja je stjecajem čudnih okolnosti naposljetku povukla tužbu, a protiv njega nije proveden ni kazneni postupak.

Nakon 60 dana pušten je iz pritvora, da bi samo desetak dana kasnije opet bio uhićen zbog narušavanja javnog reda i mira te divljanja po grobu očeve žrtve. Za to je dobio kaznu od dva tjedna i savjet od sutkinje neka se uozbilji i odraste. Radi li se zaista o primjerenim mjerama prevencije nasilja?

Mario Korade tako se ponovo našao na slobodi pa je pitanje hoće li ponovo nekom nauditi vrlo opravdano. Je li potrebno  da ovaj mladi nasilnik ponovo počini neko nedjelo kako bi se primjereno sankcionirao, i hoće li tada biti prekasno?

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene