Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog novog divljanja

Mariju Koradeu osam dana Remetinca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mario Korade, sin pomahnitalog i potom ubijenog generala Ivana Koradea, ne posustaje u svom divljanju te je sinoć izazvao incident u kafiću u centru Zlatara nakon čega je i uhićen.

Predsjednica Prekršajnog suda u Zlataru Jadranka Kiš-Šaulovečki odredila mu je zadržavanje jer je s prijateljima Matijom Kosom (24) i Nikolom Pribolšanom (24), koji su također zadržani u osmodnevnom pritvoru, radio nered u kafiću 'Exclusive' u središtu Zlatara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mario Korade pušten iz pritvora Slika nije dostupna Mariju Koradeu pritvor produljen na mjesec dana

Pijani su mladići sinoć (Korade s 1,19 promila alkohola) nešto poslije 20,30 sati došli u kafić i posvađali se s dvojicom muškaraca - gostiju koje su ondje zatekli. Konobarica im navodno nije htjela poslužiti piće jer je vidjela da su već dosta popili, što je mladiće dodatno razljutilo. Mario Korade izvukao je teleskopsku palicu iz pojasa hlača i zaprijetio da će sve 'pomesti' u kafiću. Psovali su i vrijeđali te se i dalje prepirali s mladićima u kafiću, pri čemu je Korade ipak smirivao prijatelja Matiju da se ne potuče s gostom Marijom Mutakom iz Mača.

No, svađa između pijane trojice i dvojice mladića nastavljena je i na parkiralištu ispred 'Konzuma', nekoliko desetka metara dalje od kafića, kad je Korade šakom u glavu udario Mutaka pošto mu je on opsovao majku. Oko 21,30 sati, na poziv susjede koja je čula buku, stigla je policija, koja je uhitila trojicu izgrednika i otprije poznatih po kršenju zakona i pravljenju nereda po kafićima. Oni su prenoćili u policiji, gdje su se i otrijeznili prije dolaska na sud.

'Prije dva tjedna dobio uvjetnu kaznu od 20 dana zatvora'

Mariju Koradeu i prije dva i pol tjedna izrečena je uvjetna kazna od 20 dana zatvora zbog nasilničkog ponašanja prema nevjenčanoj supruzi Lei Dodigović. Potkraj listopada prošle godine Korade je na tom sudu pravomoćno osuđen na 15 dana zatvora zbog divljanja u kafiću 'The Best' u Novome Golubovcu, a Matija Kos je tada bio s njim. Sutkinja je za sljedeći petak najavila raspravu na kojoj će kao svjedoci biti ispitani i mladići s kojima su se sukobili Korade i njegovi prijatelji te konobarica iz kafića.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene