Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svjedočenje liječnika

'Vidio sam brojne ozljede, ali kad su doveli vatrogasce...'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lučić mi je rekao da su gasili požar na Kornatu, da su hodali prema krušci s vodom i da su bježali od vatre, ali da ih je vatra prešla, svjedočio je liječnik Morović.

Vidio sam brojne ozljede, ali to što sam vidio kad su doveli stradale vatrogasce, duboko me potreslo i bio je to jedan od najtraumatičnijih dana u mom poslu, ali i u mom životu. Dugo nisam prestajao razmišljati o tome. Rekao je ovo zadarski liječnik Marin Labar u nastavku suđenja Draženu Slavici za kornatsku tragediju u kojoj je živote izgubilo 12 vatrogasaca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svjedočenje vještaka Novi detalji kornatske tragedije: Vatrogasci za bijeg imali 7 do 10 sekundi, moguće da su gorjeli dva puta Slika nije dostupna Suđenje DRAŽENU Slavici Vještak iznio novu teoriju o uzroku kornatske tragedije, objašnjen i "huk" koji je čuo jedini preživjeli vatrogasac

>> Suđenje Slavici: 'Bili su pougljeni, vidite čovjeka koji bi trebao biti mrtav, a živ je'

'Neki vatrogasci bili su pougljeni i već nam je tada bilo jasno da je tu nemoguće preživljavanje. Stanje u kojem je bio doveden Tomislav Crvelin bilo je nespojivo sa životom, no uspio sam s njim komunicirati. Bili su žedni, no voda im se ne smije dati, nego infuzija. Operirali smo Franu Lučića oko ponoći. Razgovarao sam s vatrogascima i samo su govorili da su stradali, da su sprženi, ali ne i kako', rekao je Labar te opisao da su zbog malog kapaciteta zadarske bolnice dva vatrogasca umjesto u jedinici intenzivne njege morala biti smještena na odjel.

Posebno ga je neugodno iznenadilo što po vreće s odjećom vatrogasaca na odjel kirurgije danima nitko nije dolazio od nadležnih zbog vještačenja. Liječnik Tihomir Dunatov svjedočio je o ozljedama vatrogasaca, koji su se žalili na bolove, te opisao da je jednom od njih, kada je doveden u bolnicu, kopča pojasa bila zabijena u leđa.

Liječnik Domagoj Morović svjedočio je o razgovoru s jedinim preživjelim vatrogascem Franom Lučićem. 'Rekao mi je da su gasili požar na Kornatu, da su hodali prema krušci s vodom i da su bježali od vatre, ali da ih je vatra prešla' rekao je Morović.

Svjedočio je i kirurg Ivan Rakvin koji je također razgovarao s preživjelim Franom Lučićem. 'Sjećam se da me pitao kako su njegovi kolege', rekao je Rakvin. Suđenje za kornatsku tragediju nastavlja se 28. ožujka ispitivanjem istražnih sudaca Igora Ninića i Branka Ivića. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene