Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Anonimni poziv

Lažne dojave o bombama na tri mjesta u Zagrebu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija zaprimila je tri anonimne dojave o postavljenim eksplozivnim napravama u zgradama Općinskih sudova u Vukovarskoj ulici i Ilici 207 te u zgradi Zavoda za mirovinsko osiguranje u Mihanovićevoj ulici.

Dojave o postavljenim bombama na Općinskom građanskom sudu u Vukovarskoj ulici i Općinskom kaznenom sudu u Ilici bile su lažne. I dojava o postavljenoj bombi u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje u Mihanovićevoj ulici pokazala se lažnom.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija Drama na Črnomercu Lažno prijavio da je ispred trgovačkog centra postavljena bomba: Policija ga uhvatila Ilustracija ISTRAGA U TIJEKU VIDEO Zbog dojave o bombi evakuirane tri zagrebačke škole i vrtić: Dojavitelj uhićen i priveden

Sve tri dojave upućene su telefonskim putem i iza svake je stajao muški glas, no u policiji za sada ne znaju tko stoji iza dojava i je li riječ o istoj osobi. Dojave o bombama na Općinskom građanskom sudu u Vukovarskoj ulici i Općinskom kaznenom sudu u Ilici zaprimljene su nešto prije 11 sati u razmaku od 15-ak minuta, a potom je oko 11,40 sati dojavljeno i o eksplozivnoj napravi u HZMO-u.

U slučaju suda u Vukovarskoj dojavu je zaprimila policija, a u druga dva slučaja nepoznata osoba je nazvala centrale Općinskog kaznenog suda i HZMO-a. Zbog dojava i protueksplozijskog pregleda sudovi i HZMO su bili evakuirani.

Lani je u Zagrebu bilo 50 anonimnih dojava od kojih se velik broj odnosio upravo na dva zagrebačka općinska suda. U pravilu dojavljivači ostaju neotkriveni, no krajem siječnja policija je uspjela uhvatiti 39-godišnjaka koji je lani četiri puta mobitelom anonimno dojavio da je postavljena bomba na Općinskom kaznenom sudu, na kojemu se protiv njega vodi postupak zbog prijevare u gospodarskom poslovanju. (HIna)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene