Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija razotkrila prevaranta

Lagao ljudima da su mu ključevi ostali zaključani, a oni su mu davali novac za taksi: Jeste li i vi među njima?

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjim muškarcem zbog sumnje da je prevario i oštetio 20-ak osoba. Ljudima je lagao da su mu ključevi ostali zaključani u automobilu ili uredu, a oni bi mu davali novac za taksi.

Mjesecima je jedan muškarac operirao na području Zagreba varajući ljude na, kako je okarakterizirala i sama policija, domišljat način, zahvaljujući kojem je pribavio protupravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 2330 eura.

Kako je tekla prevara, policija je opisala nakon što je dovršila kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjim muškarcem. 

Naime, sumnja se da je osumnjičeni od studenoga 2022. do lipnja 2023. prilazio na gradskom području oštećenim osobama i lažno im se predstavljao kao odvjetnik ili zaposlenik tvrtke.

Lažnim prikazivanjem činjenica dovodio ih je u zabludu govoreći da su mu u automobilu ili uredu ostali zaključani ključevi i osobne stvari, a potom je od njih tražio novac za taksi do svoje kuće ili stana kako bi otišao po rezervni ključ.

Nakon što su oštećene osobe, njih čak 22, povjerovale u njegovu lažnu priču, dale su mu novčane iznose do čak 200 eura. On bi ih potom održavao u zabludi da će ih po povratku do vozila ili ureda nazvati i vratiti novac koji su mu dali.

Međutim, naposljetku to nije učinio.

Pročitajte i ovo Ilustracija i sebe ozlijedio Drama na plaži kod Pule: Tukao psa, napao ženu i policiju pa pokušao pobjeći na dasci. Onda se zahuktalo

Pročitajte i ovo Ubod komarca nesnosne krvopije VIDEO Zašto ubod komarca svrbi? Pogledajte što se događa ispod kože kad nas ubode

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, dok je Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu dostavljeno posebno izvješće.

Policija nastavlja poduzimati mjere i radnje zbog postojanja osnova sumnje da je osumnjičeni možda prevario i još ljudi, ali ga nisu svi prijavili policiji. Ako su neki od vas među njima, policija napominje da prijavu mogu podnijeti u najbližoj policijskoj postaji ili na telefon 192.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene