Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Roditelji prijavljeni

Krk: Djevojčica ostavljena na vrućini u autu u komi, oporavak upitan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanje djevojčice koju su roditelji ostavili u automobilu na 45 minuta i koja je pretrpjela toplinski udar nepromijenjeno je.

'Djevojčica je još uvijek bez svijeti i njezino je stanje nepromijenjeno', rekao je liječnik Igor Prpić iz riječke bolnice.  Poljska obitelj bila je na ljetovanju u Omišlju na otoku Krku. Policija ih je kazneno prijavila zbog zanemarivanja djeteta.

Pročitajte i ovo Vožnja u suprotnom smjeru Što mu je bilo? VIDEO Snimka koja ledi krv u žilama: "Pogledajte kako je kamikaza zamalo izazvao sudar!" Hrvoje Zekanović oglasio se Zekanović Zekanović o propucavanju Turudićeva automobila: "Svi znamo tko je kriv"

Djevojčica se u riječkoj bolnici bori za život. U teškom je stanju, ne reagira na okolinu i bez svijesti. 'Trenutno je u stanju kome i pitanje je oporavka njezinih funkcija', kazao je dr. Igor Prpić. Posljedice boravka u automobilu na visokoj temperaturi i odraslima mogu prouzročiti ozbiljne zdravstvene probleme.

Pada krvni tlak, gubi se svijest, počinje znojenje, a bez dovoljno vode i soli, stanje može biti puno gore. Bračni par iz Poljske, 31-godišnji otac i 31-godišnja majka kazneno su prijavljeni zbog zapuštanja i zlostavljanje djeteta iz nehaja. Oni su, naime, u subotu u autu zaboravili vlastito dijete! Nije ih bilo 45 minuta, a dijete je, uslijed paklenih vrućina, pretrpjelo toplinski udar.

Dom zdravlja Krk dojavio je Policijskoj postaji Krk da pružaju hitnu pomoć djetetu poljskog bračnog para, a policijski službenici za poslove maloljetničke delinkvencije utvrdili su da je poljska obitelj na ljetovanju u Omišlju na otoku Krku, dok je dijete u međuvremenu vozilom hitne pomoći prevezeno u Dječju bolnicu na Kantridi.

(Agencija VLM)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene