Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ISPRED HOTELA OMORIKA

Gliser bez vozača završio na plaži među kupačima: "Zavladala je panika, bilo je to kao u filmu strave"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Po neslužbenim informacijama, tri su osobe ozlijeđene u sudaru glisera i turističkog broda ispred Crikvenice. Gliser je nakon sudara završio na plaži punoj kupača ispred hotela Omorika.

Ispred Crikvenice sudarili su se gliser i turistički brod. Gliser je nastavio vožnju i udario u plažu ispred hotela Omorika koja je bila puna kupača.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća na Bundeku Prometna nesreća Sudarila se dva automobila u Zagrebu: Jedna osoba ozlijeđena Policija - 3 Prekinut promet Nova prometna nesreća u Dalmaciji, cesta je zatvorena za promet

Prema prvim informacijama tri su osobe ozlijeđene. Navodno su dvije osobe ozlijeđene na plaži, a jedna je osoba ozlijeđena na gliseru. 

Jedan od svjedoka je ispričao da je na plažu koja je bila puna ljudi uletio gliser bez vozača.

"Gliser bez vozača uletio je punim gasom u ljude. To je bilo kao na onom filmu strave i užasa. Onda je zavladala panika. Netko je ugasio motor. Pričali su da je netko ispod brodića, ali srećom nije bilo nikoga“, ispričao je svjedok koji se sa suprugom u tom trenutku nalazio na plaži. Dodao je da se njegova supruga u toj panici ogrebala. 

Alen iz Rijeke također je u to vrijeme bio na plaži. "Sunčali smo se i kupali kad je najedanput doletio gliser s punim gasom, bez vozača, na naše ručnike. Srećom, djecu sam uspio izvući. Šogorica mi je završila u bolnici. I mala mi je, ali je lakše ozlijeđena. Vozača nije uopće bilo, ne znamo ni tko je", rekao je Alen. 

"Oko 18 sati smo dobili informaciju da se dogodila teža pomorska nesreća u crikveničkom akvatoriju, konkretno ispred hotela Omorika, gdje se dogodio sudar glisera hrvatske zastave s manjom jedirilicom. Odmah po dojavi, na poziciju nesreće isplovili su službenici Lučke kapetanije Rijeka koji su započeli očevid, u suradnji s pomorskom policijom. Pozvani su i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe, s obzirom da je trebalo zaustaviti eventualno onečišćenje mora ili morskog okoliša.

Prema zasad prikupljenim podacima utvrđeno je da je uslijed sudara ovih dviju brodica gliser udario u pramac manje jedrilice pri čemu su iz glisera ispale osobe. Mi zasad nemamo točan broj, a među njima je vjerojatno bio i voditelj brodice, s obzirom da je gliser odmah nakon sudara prema iskazima svjedoka nastavio plovidbu bez nadzora te se nedugo potom nasukao na plaži ispred crikveničkog hotela Omorike. Srećom, pri toj njegovoj nekontroliranoj plovidbi nije nitko nastradao od kupača iako ih je bilo u tom perimetru.

Zasad imam informaciju da je ozlijeđena jedna ženska osoba, čije ozljede srećom nisu opasne po život i ona je odmah prevezena kolima hitne pomoći u riječki KBC. Također, imam informaciju da su iz mora spašene još tri osobe, a zasad nemam informaciju jesu li ozlijeđene, vjerojatno nisu. One su zbrinute sukladno propisima i čim bude moguće dat će izjavu u okviru očevidnih radnji o uzrocima ove pomorske nesreće", kazao je Davor Radas, glasnogovornik Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene