Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog nesavjesnog liječenja

Kirurg koji je operirao Maškarina dobio osam mjeseci uvjetne kazne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kirurg Branko Popović osuđen ja na osam mjeseci uvjetne kazne uz rok kušnje dvije godine zbog nesavjesnog liječenja Miroslava Maškarina.

Kirurga Popovića teretilo se da je nedovoljno oprezno uvodio operativni instrument troakar te probio aortu. Današnje izricanje presude sudskog vijeća pod predsjedanjem sutkinje Sandre Vučković bilo je zatvoreno za novinare zbog nedostatka prostora u sudnici. O presudi novinare je izvijestila glasnogovornica riječkoga suda Sandra Juranović.

Miroslav Maškarin nije bio na izricanju presude. Popovićev odvjetnik Milenko Škrlec kazao je da će procijeniti hoće li se žaliti te ponovio kako i dalje smatraju da u tom slučaju nije bila riječ o nesavjesnu liječenju, nego o greški.

Maškarinova odvjetnica Ingrid Barić rekla je da je ta presuda na tragu njihova prijedloga, a općinska državna odvjetnica Barbara Sandalj izrazila je zadovoljstvo osuđujućom presudom spomenuvši mogućnost žalbe jer je ODO tražio proglašenje neuvjetne zatvorske kazne.

Uz taj postupak, u tijeku je i građanska parnica za isplatu odštete Miroslavu Maškarinu i članovima njegove uže obitelji. Oni su, putem odvjetnice Barić, zatražili isplatu oko 13,7 milijuna kuna. Riječki KBC je tijekom postupka ponudio isplatu oko 2,4 milijuna kuna, ali je ponuda odbijena.

Prije dva dana je Maškarin u sudnici od kirurga koji ga je operirao, Branka Popovića čuo i ispriku. Popović je kazao kako mu je žao no da su obojica, 'nažalost dio svjetske statistike'.

Pročitajte i ovo Jozo Bekavac, brat Marka Bekavca Mjeseci užasa Brat hrvatskog kapetana zarobljenog u Turskoj: "Živimo u neizvjesnosti. Spomenuo je trgovinu drogom, a u zatvoru su najgori zločinci" Filip Zavadlav Od Nobelove nagrade do hipija VELIKA GALERIJA Cirkusom počeo, cirkusom završio: Pogledajte u kakvom je izdanju Filip Zavadlav dočekao presudu

Miroslavu Maškarinu je u rutinskoj operaciji slijepog crijeva u riječkome KBC-u ozlijeđena trbušna aorta, zbog čega mu je amputirana noga. Operacija je izvedena 10. srpnja 2006., a obitelj tada 20-godišnjega Miroslava Maškarina zatražila je preko odvjetnika Ingrid i Miljenka Barića izvansudskom nagodbom odštetu od 13,705.000 kuna. (J.G./HIna)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene