Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dječaci mobitelom snimali kako benzinom pale mačku, pa se hvalili prijateljima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga "Život" podnijela je kaznenu prijavu Policijskoj upravi osječko-baranjskoj i đakovačkoj Policijskoj postaji protiv roditelja četvorice dječaka koji su mučili mačku.

U obrazloženju kaznene prijave navodi se da je dječak iz Koritne, koji pohađa Osnovnu školu Semeljci, uz pomoć još nekoliko djece uhvatio mačku, polio ju benzinom i zapalio, te navodno mački odrazao šape i sve to snimio i pokazivao drugoj djeci!

Pročitajte i ovo Ilustracija bizarna pojava Slavili godišnjicu braka, a onda im je krstarenje obilježio posjet liječniku: "Supruga je prvo mislila da je to zato što sam nosio nove sandale" Slika nije dostupna Kaznena prijava 78-godišnjaku Ubacio u boks otrov i usmrtio psa

Dječaci su u dobi od 12 do 13 godina i pohađaju Osnovnu školu Josipa Kozarca u Semeljcima. Škola nije željela komentirati događaj, no saznaje se da to dječacima nije prvi slučaj zlostavljanja životinja. 

Prvo iživljavanje sastojalo se u gađanju peradi zračnom puškom.

S obzirom na to da je počinitelj dijete kao i zbog izuzetne
okrutnosti djela, predsjendik udruge 'Život' Davorko Feil smatra kako slučaj zaslužuje posebnu pažnju policije, pravosudnih tijela i šire društvene zajednice. 

'Ovo nije prvi slučaj zlostavljanja životinja, a da su počinitelji djeca. Prije nekoliko godina djeca su zapalila psa, prije dvije godine djeca predškolske dobi mačićima su odrezali šape, a sada su djeca polila mačku benzinom, zapalili ju i sve to snimili', kazao je Feil.
 
Policija će podnijeti prijavu protiv roditelja zbog zanemarivanja djece. U priču će se uključiti i Centar za socijalnu skrb koji će utvrditi stanje u obiteljima djece koja su zlostavljali životinje. 

Glasnogovornica PU osječko-baranjske Edita Roterbauer potvrdila je da je policija zaprimila kaznenu prijavu i provela kriminalističku obradu. Sačinjeni su opći i poseban izvještaj koji su dostavljeni državnom odvjetniku za mlade u Osijeku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene