Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eksplozija u septičkoj jami

Kaznena prijava protiv direktora i rukovoditelja tvrtke zbog smrti dvoje radnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Podignuta je kaznena prijava protiv rukovoditelja i direktora tvrtke za održavanje Plus Ri Tank, zbog dovođenja u opasnost svojih radnika, sa smrtnom posljedicom.

Kaznena prijava podignuta je protiv 51-godišnjeg M.Š, koji je direktor tvrtke, i protiv 50-godišnjeg Đ.D., rukovoditelja iste tvrtke.

Pročitajte i ovo Krunoslav Katičić potez Domovinskog pokreta HDZ reagirao na kaznenu prijavu protiv Plenkovića: "Nismo se tome nadali..." Ivan Penava predao kaznenu prijavu protiv Andreja Plenkovića Ništa od koalicije? Domovinski pokret predao kaznenu prijavu protiv Andreja Plenkovića

Policija navodi kako dvojica muškaraca nisu prema propisima i pravilima osigurali zaštitu na radu. Vlasnik nije osigurao zaštitnu opremu, točnije, masku, užad i pojas. Navodi se kako su radnici obavljali posao bez nadzora stručne osobe, a rukovoditelj nije poduzeo zaštitne mjere i niti je provjerio prisustvo opasnih plinova.

>> Radnici preminuli čisteći septičku jamu

Zbog navedenih propusta pretpostavlja se da je jednog radnika omamio ugljični dioksid. Drugi se spustio u septičku jamu kako bi mu pomogao, no i njega je omamio plin. Nakon toga su rukovoditelj tvrtke i treći radnik stavili masku i spustili se u septičku jamu te pokušali reanimirati radnike, no nisu uspjeli.

Podsjetimo, nesreća u kojoj su smrtno stradala dva radnika tijekom čišćenja septičke jame dogodila se u 20. ožujka, u krugu poduzeća 'Zvijezda' u Zagrebu. Smrtno su stradali 34-godišnji i 44-godišnji radnik, koji su prije ove tragedije imali 5-6 godina radnog iskustva.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene