Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stradali u eksploziji

Preminuo 26-godišnji pirotehničar, drugi teško ozlijeđen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ozljede su bile preteške i 26-godišnjak je izgubio bitku za život.

Preminuo je 26-godišnji pirotehničar koji je stradao u jutrošnjoj eksploziji u Sabljakima Modruškim, javlja KA Portal. Liječnici i sestre uspjeli su ga reanimirati nakon dolaska u bolnicu, no, nažalost, ozljede su bile preteške i izgubio je bitku za život.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Projekt zainteresirao javnost PČELAMA protiv mina! Slika nije dostupna Minska polja Vlada za razminiranje u proračunu predvidjela manje novca nego lani

Prilikom razminiranju poljoprivrednih površina u Sabljakima Modruškim kod Josipdola u ponedjeljak ujutro teško su ozlijeđena dvojica pirotehničara koji su nakon nesreće zbrinuti u ogulinskoj bolnici.

Ravnateljica ogulinske opće bolnice Jadranka Francetić izjavila je ranije da je jedan od pirotehničara životno ugrožen te da su mu amputirane obje potkoljenice. "Pokušali smo ga transportirati za Zagreb, ali to nije bilo moguće pa se za njegov život bore u operacijskoj sali", kazala je ravnateljica. Ozljede drugog pirotehničara, dodala je, nisu toliko teške.

Ravnatelj Hrvatskog centra za razminiravanje (HCR) Dražen Jakopec potvrdio je da su prilikom eksplozije mine ozlijeđeni pirotehničari iz vukovarske tvrtke Detektor.

POMNO PRETRAŽUJU TEREN Hoće li ovu županiju prvu u zemlji očistiti od mina?

Jakopec je kazao da mu je žao što se to dogodilo jer su pirotehničari mala zajednice u kojoj se svi dobro poznaju, ali da je nažalost njihov posao toliko opasan da je nesreće uvijek moguće. "Na rubu smo plača, ali čujemo da su obojica operirana. Za jednog od njih znamo da je izvan životne opasnosti, a to se nadamo i za drugoga", rekao je nakon nesrećeJakopec koji je telefonsku izjavu dao s mjesta nesreće, gdje zajedno s drugim predstavnicima HCR-a, prisustvuje očevidu kroz koji zajedno s policijom nastoje utvrditi što se točno dogodilo.

Karlovačka policija izvijestila je da su dojavu o stradavanju pirotehničara, starih 26 i 37 godina, zaprimili u ponedjeljak oko 9,20 sati. "Obojica su prevezena u zdravstvenu ustanovu te im je pružena liječnička pomoć. Sve okolnosti ovog događaja se utvrđuju", stoji u policijskom priopćenju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene