Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zločin iz mržnje

Još jedan homofobni napad u centru Zagreba!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U noći s petka na subotu jedan mladić i njegova djevojka verbalno su i fizički napali dva muškarca vrijeđajući ih po spolnoj osnovi. Napad je okarakteriziran kao zločin iz mržnje.

'Ped******, gubite se odavde! Koji k**** radite ovdje?' , vikali su napadači na 24-godišnjeg studenta dok mu se niz lice slijevala krv zbog jakog udarca u područje nosa, priopćili su iz Zagreb Pridea. Ovaj se incident dogodio u Zagrebu u prepunom noćnom autobusu, linija broj 34 u smjeru Trešnjevke, 20. listopada oko 02:10 sati ujutro na autobusnoj postaji kod Tehničkog muzeja, kada su napadač i njegova djevojka, izlazeći iz autobusa, s leđa napali 24-godišnjaka i njegovog partnera, inače državljanina Španjolske.

Pročitajte i ovo Zagrebački Jarun Na Dan planeta Zemlje Na Jarun se više ne može automobilom: Dopuštenje imaju samo ove kategorije građana Napadi na maloljetnike - 1 Oglasila se policija Šestorica tinejdžera napadnuta u centru Zagreba, majka progovorila za Dnevnik Nove TV: ''Jedna stvar koju su mi rekli čini mi se najstrašnija''

Nakon prvog udarca u nos, napadač je nastavio vrijeđati i udarajući nogama, sve uz podršku i bodrenje svoje djevojke, te je tom prilikom ozlijedio i španjolskog državljanina. Napad je prestao kada je vozač uspio zatvoriti vrata autobusa.

>> Zagreb: Pratio pa brutalno pretukao dvije lezbijke

Napad je odmah prijavljen u policiju kao zločin iz mržnje, a iz udruge Zagreb Pride su priopćili kako su stupili u kontakt s tri svjedoka koja su voljna svjedočiti u korist napadnutih muškaraca.

Napadač je svjetlije puti, jako kratke kose, oko 175 cm visine, u ranim 20-im godinama, dok je djevojka nešto viša od njega, tamne kose sa svjetlijim pramenovima. Iz Zagreb Pridea apeliraju da se eventualni svjedoci jave u 7. policijsku postaju ili direktni njima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene