Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Da ste u Beogradu, ne bi se usudile!'

Zagreb: Pratio pa brutalno pretukao dvije lezbijke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagreb pride izvijestio je o brutalnom napadu na dvije djevojke na zagrebačkoj Trešnjevci.

Napad se dogodio 22. lipnja oko 5:45 sati ujutro u zagrebačkom kvartu Trešnjevka. No, uznemiravanje i homofobni ispadi počeli su još dok su djevojke čekale noćni autobus na Glavnom kolodvoru.

Pročitajte i ovo Hitna pomoć, ilustracija Neobičan slučaj Veliki obrat: Maloljetnik tvrdio da su ga pretukli na cesti, policija otkrila što se zapravo dogodilo Ivan Penava Nulta tolerancija "Napadači su Bad Blue Boysi": Penava oštro osudio tučnjavu u kojoj su u Vukovaru stradali maloljetnici

Iako su ga uglavnom ignorirale, obraćajući mu se jedino s porukom da ih ostavi na miru, napadač nije popuštao, već je s verbalnim zlostavljanjem nastavio i u noćnom autobusu, stoji u priopćenju Zagreb pride-a.

'Da ste u Beogradu, ne bi se ovako usudile hodati gradom! Odvratne lezbače i pederi, treba vas sve pobit I popalit! BBB i huligani, je li ti to razumiješ?', urlao je na djevojke.

Kada su izašle iz autobusa na Trešnjevci, verbalni napad pretvorio se u fizički. 'Djevojke su nekako uspjele pobjeći, no on ih je sustigao kod rotora u Novoj cesti te ih je nastavio tući šakama i nogama po glavi i tijelu. Jedna od djevojaka uspjela je pozvati policiju nakon čega se napadač udaljio u nepoznatom pravcu, vrijeđajući i njih i policiju', ispričao je Marko Jurić iz Zagreb pride-a.

Napad iz mržnje

Dodao je kako je jedna djevojka, inače državljanka Velike Britanije, zadobila frakturu vilice, ima rasječenu usnicu i potres mozga, dok druga, Zagrepčanka, ima hematome i masnice po licu.

Žrtve zločina iz mržnje policiji su na licu mjesta jasno naglasile da se napad dogodio iz mržnje zbog njihove spolne orijentacije.

Opis napadača

Iz Zagreb pride-a kažu kako je napadač bio odjeven u traperice i majicu na kojima je, prema sjećanju žrtvi pisalo "Run" i "Zagreb". Visok je oko 180 cm, star oko 25 godina  i djeluje da nije bio pod utjecajem alkohola ili droga.

Policija je potvrdila da je nepoznata muška osoba napala 30-godišnju Zagrepčanku i 28-godišnju državljanku Velike Britanije. Dodali su kako su ozlijeđene djevojke odbile pružanje liječničke pomoći. Policija kaže kako intenzivno traga za napadačem.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene