Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potonula nakon požara

Izgorjela jahta kod Makarske, spašeno četvero Rusa i skipper Hrvat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na moru između mjesta Makarske i Sumartina na Braču došlo je do požara na jahti dužine 15 metara. Jahta je potonula, no svih pet osoba s nje su spašene.

Dojavu o požaru na jahti 'Oko Plavo' zaprimio je Županijski centar 112 Split u 21:08 sati. 'Žurno su alarmirani MRCC Rijeka, OKC Split, Pomorska Policija, vatrogasci DVD Selca i DVD Makarska. Na jahti u trenutku izbijanja požar je bilo pet osoba i svi su uspjeli napustiti jahtu i jednim malim brodom su spašeni i prevezeni u luku u Sumartin', stoji u izvješću DUSZ-a.

Pročitajte i ovo U Makarskoj zaustavljena visoka gradnja - 1 Dizalice odlaze Dalmatinski betonski raj zabranjuje visoku gradnju: "Potražnja za stanovima je zaista velika" Slika nije dostupna Tragični susret Horor na godišnjem odmoru: Bračnom paru zatvorenici oteli jahtu, a njih bacili u more? "Riješili su ih se"

kako doznajemo od Joška Kalaišića, kapetana lučke kapetanije u Splitu, radilo se u čarter plovidbi i četiri ruska turiste i hrvatskom skipperu. Oni su odmah po izbijanju požara i njegovom širenju na predio motora u jahti spas potražili u gumenom čamcu. Otisnuli su se od jahte, nakon čega ih je pokupio brod u prolazu i prebacio ih do Sumartina.

Kako se požar na jahti vrlo brzo širio oko 23:30 sati jahta je sasvim potonula. Mjesto događaja nadgleda vatrogasni brod 'Sv.Florijan', a jutros je ustanovljeno da nije došlo do zagađenja mora. Očevid na okolnosti izbijanja požara na jahti obaviti će kapetan Lučke kapetanije ispostava Makarska.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene