Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Inspektor optužen za primanje mita

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv višeg gospodarskog inspektora 58-godišnjeg Ante Ročka USKOK je podigao optužnicu zbog primanja 4.000 kuna mita od mađarske državljanke koja je na Viru ilegalno iznajmljivala apartmane.

Mađarica je, prema optužnici, inspektora zadarske ispostave Državnog inspektorata podmitila da joj otpečati jedan od dva apartmana koje je zapečatio zbog neovlaštenog pružanja usluge smještaja gostima iz Mađarske.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pokušao se izvući Sučevim rođacima nosio darove kao mito, pokušao utjecati i na svjedoka: USKOK podigao optužnicu Ilustracija Podignuta optužnica Palo zločinačko udruženje, među okrivljenima policajci: Za novac odavali podatke o istragama i krivotvorili pečate u putovnicama

Inspektora se, kako je objavljeno na Uskokovoj internetskoj stranici, tereti da je krajem srpnja ove godine zapečatio apartmane, ali je naknadno, početkom kolovoza, s vlasnicom dogovorio kako će donijeti novo rješenje i otpečatiti jedan apartman ako ona plati prekršajnu kaznu od 10.000 kuna i njega 'nagradi'.

Prema optužnici, 58-godišnji inspektor Mađarici je rekao da u njegov ured u Zadru donese potvrdu o uplati novčane kazne i novčanu nagradu za njega. Ona je to i učinila predavši mu 4.000 kuna mita.

Nakon uhićenja osumnjičenog, glavni inspektor Državnog inspektorata Kruno Kovačević donio je odluku o privremenom udaljenju iz službe inspektora Ročka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene