Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gotov nalaz obdukcije

'Smrt Talijana je nastupila trenutno, Horvatinčić im nije mogao pomoći'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nalaz obdukcije dvoje tragično preminulih Talijana pokazao je da je smrt bila trenutna, potvrdili su odvjetnici.

Ispred Županijskog suda odvjetnici Tomislava Horvatinčića Branko Baica i Velimir Došen kazali su kako je smrt talijanskog bračnog para bila trenutna. Informaciju o nalazima obdukcije potvrdio nam  je i glasnogovornik šibenskog suda Branko Ivić.

Pročitajte i ovo Ribarski brod Mašun, koji je sudjelovao u pomorskoj nesreći - 2 Užas kod Murtera Poznati novi detalji kobne pomorske nesreće, svjedok zgrožen onime što je tražio kapetan jahte: "Ubio si čovjeka upravo!" Slika nije dostupna Kobni sudar jahte i jedrilice Izveden pred istražnog suca: Horvatinčić je vozio četiri puta brže od dopuštenog

Odvjetnici su istaknuli kako su kod istražnoga suca pomno iščitali zaključke nalaza prema kojima je, kako kažu, vidljivo da je smrt nastupila trenutačno, a Horvatinčić ničim što bi eventualno napravio nije mogao pomoći bračnom paru.
Odvjetnik Baica kazao je kako još uvijek nije detaljno proučio čitav nalaz, pa nije mogao komentirati medijske spekulacije o tome kako je jedan od preminulih talijanskih jedriličara imao vodu u plućima.

Baica je, doduše, dodao kako kod ozljeda kao što ih je imao talijanski bračni par nije rijetkost da voda prodre u tijelo i nakon smrti. Odvjetnici su kazali kako ovakav nalaz omogućava podizanje samo jedne kaznene prijave protiv poduzetnika i to zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnim posljedicama, dok je temelj, prema tumačenju odvjetnika, izgubila kaznena prijava za nepružanje pomoći unesrećenima.

Odvjetnički tim Tomislava Horvatinčića također je izvijestio kako se DORH žalio na rješenje o pritvoru budući da je sudac 30-dnevni pritvor odredio samo iz straha da bi poduzetnik mogao utjecati na svjedoke i na tijek istrage, a nije uvažena mogućnost ponavljanja djela.

Jučer su odvjetnici kazali kako se njihov klijent osjeća jako loše te da mu je s obzirom na preboljeni rak kostiju, stanje pogoršano. Otkrili su i da zagrebački poduzetnik ćeliju u šibenskom pritvoru dijeli s još osam ili devet osoba.

Podsjetimo 16. kolovoza 12-metarski gliser Tomislava Horvatinčića sudario se s talijanskom jedrilicom kod otoka Maslinovik u blizini Primoštena. U sudaru je smrtno stradao talijanski bračni par čija su tijela pronađena u moru nakon dva i pol sata. Poduzetnik se medijima ubrzo obratio pismom u kojem navodi da je upravljao brodom, no da je otkazao sustav broda za upravljanje te da je pokušao bezuspješno upozoriti Talijane.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene