Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zov planine

Gorska služba po Biokovi traži Čeha u sandalama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja tragaju na Biokovu za češkim turistom, a na Sljemenu za starijom ženom.

U tijeku je potraga za nestalim češkim turistom J.G. (57) koji je jučer ujutro krenuo na planinarenje na Biokovo, no nije se vratio u Drvenik, gdje je odsjeo sa svojom rodbinom i prijateljima. Jučer oko 17 sati posljednji put se javio s vrha Biokova i očekivalo se da će se prije mraka spustiti u dolinu. Zabrinuti prijatelji zvali su u 22,30 sati Županijski centar 112., koji je potom obavjestio HGSS. Tijekom noći lociran je mobitel češkog turista, no rezultati lociranja nisu od velike koristi spasiteljima jer na upućene pozive nema odgovara.

Pročitajte i ovo Turisti pješke izlaze iz zračne luke revoltirani prijevoznici VIDEO Sramota na Krku! Putnici moraju pješke vući kofere, cijene narasle i do 1000 posto Radovi u Splitu - 1 Nisu oduševljeni Split je odlučio da će ovoga ljeta dopustiti radove na određenim lokacijama u gradu: Građani negoduju

>> Crne statistike: Turisti nam sve više postaju avanturisti

U potragu su krenuli pripadnici HGSS-a - Stanice Makarska, a jutros su im se priključili i pripadnici HGSS stanica Split, koji pomno pretražuju područje Biokova. U HGSS-u ističu kako je riječ o krševitom nepreglednom terenu, punom oštrih stijena, škrapa i litica. Također upozoravaju kako se češki turist na planinarenje uputio sam te u sandalama, što je neodgovarajuća obuća za planinarenje po Biokovu.

U 10 satu u potragu se uključio i helikopter HRZ-a s letačkom ekipom HGSS-a iz Splita.

Na Sljemenu je u tijeku potraga za starijom ženskom osobom G.B. (66) iz Zagreba koja je posljednji put viđena na Sljemenu prije dva dana i od tada joj se gubi svaki trag. Za nestalom osobom Intenzivno se traga već dva dana a u potragu su uključeni pripadnici HGSS-a Stanice Zagreb, građani i udruge, no za sada bez rezultata .

(Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene