Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prigušena detonacija

FOTO Uništena avionska bomba, stup dima visok 100 metara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pronađena je u dvorištu jedne obiteljske kuće, a uništena je dva kilometra od najbližih kuća. Prilikom otkapanja evakuirane su sve kuće u krugu 120 metara.

Policajci zaduženi za protueksplozijsku zaštitu na zapadnom ulazu u Slavonski Brod popodne se uništili zrakoplovnu bombu od savezničkih bombardiranja tijekom Drugoga svjetskog rata.

"Bomba je uništena na području udaljenom dva kilometra od najbližih kuća. Postavljena je u iskopani rov te je aktivirana kontroliranim paljenjem eksploziva koji je s njom postavljen u rov", doznaje se od glasnogovornice brodsko-posavske Policijske uprave Kate Nujić. Nakon prigušene detonacije, svi koji su pratili uništavanje bombe mogli su vidjeti stotinjak metara visok stup dima i zemlje izbačene u zrak.

Pročitajte i ovo Akrobatski let Krila Oluje i Red Arrows nad Zadrom akrobacijski letovi Letačke skupine Krila Oluje i Red Arrows danas lete iznad jedne županije Ilustracija Nisu to očekivali Zbog prijetnje bombom avion se vratio u zračnu luku, a putnici su evakuirani: Šokirali se kad su otkrili što je u WC-u

>> Sl. Brod: U dvorištu iskopali golemu bombu iz Drugog svjetskog rata

Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu u Upravi policije Marijan Nikolaus potvrdio je da je riječ o zrakoplovnoj bombi američkog porijekla. Po njegovim riječima, zbog starosti i mogućih oštećenja, odustalo se od deaktivacije bombe na mjestu na kojem je pronađena. Zato su tijekom jutra dok su bombu otkapali i prevozili, iz obližnjih kuća u krugu od 120 metara bili evakuirani svi stanovnici.

Do mjesta detonacije bomba je prevezena u prikolici kamiona punoj zemlje.

Nikolaus je najavio da će uskoro doći tim za protueksplozijsko djelovanje koji će pregledati i mjesto u slavonskobrodskoj tvrđavi na kojem je još jedna, znatno veća bomba ostala nakon savezničkog bombardiranja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene