Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zlouporaba položaja

Fiktivnim računima za gorivo oštetili osječku tvrtku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječko-baranjska policija osumnjičila je 12 osoba s osječkog područja za zlouporabu položaja i ovlasti, odnosno da su fiktivnim računima za potrošnju goriva oštetili jednu osječku tvrtku za oko 780 tisuća kuna, priopćeno je iz Policijske uprave osječko-baranjske.

Naime, kriminalističkim istraživanjima je utvrđeno kako je 60-godišnjak iz Osijeka kao djelatnik tvrtke iz Osijeka, odnosno kao administrator u voznom parku, od siječnja 2008. do travnja 2011. godine, kreditnim karticama za plaćanje goriva, plaćao gorivo i cestarinu za svoj osobni automobil.

Također je više kartica za plaćanje goriva davao 59-godišnjem Osječaninu, vozaču u istoj tvrtci.

Vozač je uz pomoć 10 djelatnika benzinskih postaja s osječkog područja lažno prikazivao da je na benzinskim postajama točeno gorivo u vozila tvrtke, s obzirom da su mu isti izdavali fiktivne račune. Također 59-godišnji vozač tvrtke je račune odnosio, zajedno s novcem, 60-godišnjem administratoru voznog parka, koji je račune evidentirao u službene evidencije tvrtke, dok je novac zadržao za sebe.

Na taj su način oštetili tvrtku iz Osijeka za oko 780 tisuća kuna. Policija podnosi posebno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku, navodi policija. (Hina)

Pročitajte i ovo Uhićen ubojica - 1 Prijeti mu visoka kazna DORH podigao optužnicu protiv policajca koji je ubio studenticu u Osijeku Ilustracija, uhićenje Akcija PNUSKOK-a Policajac uhvaćen u odavanju tajnih podataka: Priveli ga i udaljili iz službe

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene