Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Haker iz Stobreča

HRVAT NA METI FBI-A 24-godišnjak u jednom danu napao 2185 računala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinsko državno odvjetništo u Splitu zatražilo je kaznu od osam mjeseci zatvora s rokom kušnje od dvije godine u potužnici protiv 24-godišnjeg tehničara za računarstvo Marina C. zbog kaznenog djela protiv računalnih sustava.

Među hakerima koje je otkrila 18-mjesečna istraga američkog FBI-a, prateći hakerski forum 'Darkode', nalazi se i hrvatski državljanin, 24-godišnji tehničar za računarstvo iz Stobreča.

Pročitajte i ovo Ilustracija Najčešće protiv Afroamerikanaca FBI objavio zabrinjavajuću analizu: Svaki deseti zločin iz mržnje događa se u školi Ilustracija Korupcijski skandal? Velika afera trese ovu državu: Istražitelji oduzeli mobitele čak i gradonačelniku

24-godišnjak se spominje u optužnici sa još 70 imena osoba iz 20 zemalja svijeta. Akcija američkog FBI-a kodnog naziva 'Shrouded Horizon' provedena je u srpnju prošle godine.

Općinsko državno odvjetništo u Splitu zatražilo je kaznu od osam mjeseci zatvora s rokom kušnje od dvije godine u potužnici protiv 24-godišnjeg tehničara za računarstvo Marina C. zbog kaznenog djela protiv računalnih sustava, prenosi Slobodna Dalmacija.

Prema pisanju lista Slobodna Dalmacija, tereti ga se za izradu dva virusa, karakteristike trojanskog virusa kojim je, prema optužnici, u samo jednom danu zarazio ukupno 2185 računala.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene