Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Đakovčanin priveden zbog iznude

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djelatnici Odjela organiziranog kriminaliteta osječko-baranjske Policijske uprave istražnom su sucu osječkoga Županijskoga suda sproveli 37-godišnjeg Đakovčanina zbog osnovane sumnje da je počinio kažnjiva djela iznude jer je drugom Đakovčaninu umjesto dogovorene posudio znatno manju svotu, a kamate iznudom naplatio zaračunavajući ih na veću, neisplaćenu, svotu.

Osumnjičenik se tereti da je 44-godišnjaku iz Đakova 2002. obećao posuditi 10.000 eura, s rokom povratka od četiri mjeseca, pa je na tu svotu ugovor potpisan i ovjerovljen kod javnog bilježnika, no osumnjičenik je oštećeniku isplatio oko 4800 eura, a ostatak je zadržao za sebe, opravdavajući to unaprijed obračunanim kamatama i troškovima.

Pročitajte i ovo Žena oštetila tri tvrtke, Ilustracija Kazneno prijavljena 43-godišnjakinja kod Rijeke prevarila tri tvrtke i oštetila ih za stotine tisuća eura Ilustracija RAZOTKRIVENA MREŽA PREVARANATA Uz pomoć ''vidovnjaka'' majci ukrala 142 milijuna dolara: ''Kći će vam uskoro umrijeti, a slike su proklete''

Prije nego su potpisali ugovor, njih su se dvojica usmeno dogovorili da će mjesečne kamate biti 10 posto, odnosno 1000 eura, a osumnjičenik se tereti da je u iduće četiri godine neprekidnim pritiskom, prijetanjama te fizičkim i psihičkim zlostavljanjem od oštećenika iskamatario oko 160.000 kuna.

Pretragom doma i drugih prostorija, kojima se služio osumnjičenik, pronađeno je neprijavljeno oružje te razna dokumentacija, za koju je utvrđeno da je krivotvorina.

Kriminalistička obradba se nastavlja, a policija je pozvala građane koji bilo što znaju o kažnjivim djelima iznude da se jave Odjelu organiziranog kriminalitete PU-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene