Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićeno 10 osoba

Dvomjesečna akcija razotkrivanja krijumčara ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na današnjoj konferenciji za novinare u Sisku u vezi s uhićenjem deset osoba osumnjičenih za protuzakonito prebacivanje stranaca rečeno je da je zajednička akcija sisačko-moslavačke, vukovarsko-srijemske i zagrebačke Policijske uprave te Ravnateljstva policije, koju je koordinirao PNUSKOK, trajala nepuna dva mjeseca.

Jučer su uhićena sedmorica hrvatskih državljana i trojica Afganistanaca koji su se udružili u ileganom prebacivanju stranaca preko državne granice. Oni su 26 puta preko hrvatske državne granice prebacili najmanje 188 osoba, čime su ostvarili korist od 150.000 eura. Kako su na konferenciji za novinare u Sisku priopćili Dean Savić i Dean Dretar iz PNUSKOK-a te Igor Pasanec iz sisačko-moslavačke Policijske uprave, hrvatski su državljani uz pomoć Afganistanaca, od kojih dvojica traže azil u Hrvatskoj, a jedan u Srbiji, na tzv. zelenoj državnoj granici sa Srbijom prihvaćali emigrante i odvozili ih do Centra za azilante u Kutini, gdje bi se stranci prijavljivali, ili pak do Zagreba, odakle su nastavljali put u zemlje Europske unije.

Pročitajte i ovo ZET-ov autobus Incident u Sesvetama Prijetio vozaču ZET-a i pogodio ga bocom: Sve je počelo zbog gužve u prometu U naselju Srednjaci ubijena ženska osoba - 4 Pavučnjak Policija traži svjedoke: Osoba smrtno stradala u nesreći u kojoj su sudjelovali auto i motocikl

>> Djeca posjekla stabla da spriječe dolazak školskog autobusa

Emigranti iz Afganistana, Sudana, Somalije, Sirije i drugih azijskih i afričkih zemalja za takve su usluge plaćali 800 eura po osobi za put do Kutine ili Zagreba te još 800 eura za prebacivanje preko slovenske granice.

Policijski su dužnosnici pohvalili mobilnu postrojbu Granične policije, koja je pratila i snimala osumnjičene i emigrante, te hrvatsko pravosuđe, koje je brzo reagiralo u procesuiranju osumnjičenika. Sva desetorica osumnjičenika predana su pritvorskome nadzorniku Pritvorske jedinice u Zagrebu, a USKOK je protiv njih podnio kaznene prijave zbog protuzakonitog prebacivanja preko državne granice. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene