Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dobili kaznene prijave

FOTO Svojim su činom šokirali carinike: Dvojac je postavio zamku, mislili su da im se plan ostvario, a onda su ih zaustavili na cesti

Smeđi medvjed u prtljažniku
Smeđi medvjed u prtljažniku Foto: Carinska uprava
Dvojica muškaraca koji su uhvaćeni s medvjedom u prtljažniku auta dobili su kaznenu prijavu, a oduzeto im je i oružje.

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca od 45 i 32 godine koje su zaustavili carinici, a onda su u prtljažniku njihovog automobila pronašli ni manje ni više nego medvjeda! 

Smeđi medvjed u prtljažniku Smeđi medvjed u prtljažniku Foto: Carinska uprava

Sumnjiči ih se da su tijekom noći s 27. na 28. svibnja 2023. godine u lovištu na području Općine Gračac, uz dopuštenje za lov, postavili zamku za medvjeda. U nju je upao smeđi medvjed od 150 kilograma starosti 6 godina, a oni su ga ustrijelili i ukrcali u automobil splitskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 32-godišnjak, kada su ih 28. svibnja 2023. godine u 11.40 na području Drniša, zaustavili službenici Sektora za mobilne jedinice.

Pročitajte i ovo Denis Buntić razveli se 2018. Oglasila se prva supruga Denisa Buntića: "Ovo je moja prva i posljednja izjava"

Tijekom kriminalističkog istraživanja osumnjičenima je oduzeto lovačko oružje, a također je utvrđeno u navedeno vrijeme na snazi bila zabrana lova medvjeda. Osim toga, osumnjičenici nisu posjedovali pismeno rješenje za lov izdano od nadležne državne institucije.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv 45-godišnjaka i 32-godišnjaka slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Gospiću zbog sumnje na kaznena djela Protuzakoniti lov i ribolov, Krađa i Trgovanje divljim vrstama.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene